Tabu
lifestyle

Jane Birkin în premieră în România, într-un concert dedicat lui Serge Gainsbourg

O adevarata legenda a muzicii si a cinematografiei, Jane Birkin va concerta in premiera in Romania pe 13 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, in cadrul unui spectacol extraordinar, ce va include cele mai cunoscute piese din repertoriul lui Serge Gainsbourg.

Jane Birkin s-a remarcat de-a lungul carierei drept o artista completa si o adevarata muza pentru alti creatori de arta, spiritul, chipul si vocea sa influentand designeri, actori, regizori si compozitori deopotriva. A atras atentia publicului si criticilor cu rolul din “Blow-up”, film regizat de Michelangelo Antonioni, care a primit marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes in anul 1967. In acelasi an Jane Birkin a participat la auditiile pentru rolul principal feminin din filmul “Slogan” regizat de Pierre Grimblat, cu aceasta ocazie intalnindu-l pe Serge Gainsbourg, alaturi de care a trait o frumoasa poveste de dragoste timp de 13 ani.

Compozitor, solist, actor si regizor, Serge Gainsbourg este considerat la acest moment unul dintre cei mai influenti muzicieni ai lumii, cariera sa insumand peste 30 de albume, mai mult de 20 de single-uri de succes si coloane sonore pentru peste 40 de filme. In anul 1969 Serge Gainsbourg si Jane Birkin au lansat “Je t’aime…moi non plus”, melodia nascand numeroase controverse, fiind chiar interzisa in tari precum Spania, Italia, Elvetia sau Olanda datorita continutui sexual explicit. In ciuda impedimentelor, piesa s-a bucurat de un incredibil succes la nivel mondial, artisti precum Donna Summer sau Pet Shop Boys declarandu-se ulterior influentati de aceasta. Anul 1973 marcheaza lansarea primului material solo al artistei, compus de Gainsbourg si intitulat “Di Doo Dah”, urmat doi ani mai tarziu de albumul “Lolita Go Home”.

Dupa moartea lui Serge Gainsbourg, artista a decis sa renunte la cariera muzicala pentru cativa ani, dedicandu-se familiei si activitatilor umanitare. A revenit in 1998, cu materialul “A la légère”, pentru realizarea caruia a lucrat alaturi de 12 compozitori, urmat in 2004 de “Rendez-vous”, un album de duete ce include colaborari cu Francoise Hardy, Bryan Ferry, Etienne Daho, Brian Molko, Miossec si Beth Gibbons.

Anul acesta, Jane Birkin a pornit intr-un nou turneu international, ce va include tari din America si Europa, si o va aduce pe artista pentru prima data in Romania toamna aceasta. Concertul va avea loc pe 13 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de preturi – 80, 130, 170, 210 sau 250 lei, in functie de distanta fata de scena. Acestea pot fi achizitionate pe www.myticket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, French Bakery si Sala Palatului incepand de joi, 11 august.

ARTICOLE SIMILARE

Ea este cea mai sexy apariţie de la Euro 2012?

realitatea

O recunosti? A ajuns cea mai tare prezentatoare tv din Romania!

John McLaughlin și Roberto Fonseca

realitatea

Culinar Tabu: Crap cu risotto

realitatea

Recicloniada, vineri, în piața George Enescu

realitatea

Roxana Ciuhulescu, la un pas de divorț!

Scrie un comentariu