Tabu
Image default
LIFESTYLE

In COLORADO, s-a legalizat consumul de CANABIS

concentrare
Colorado a devenit marţi primul stat american care a legalizat, prin referendum, consumul de canabis în scopuri recreative, potrivit estimărilor presei americane, relatează AFP.
Potrivit cotidianului Denver Post, propunerea a fost aprobată cu 52,7 la sută din voturi pentru faţă de 47,3 la sută împotrivă (din cele peste 50 la sută de buletine numărate), în timp ce CNN şi NBC anunţau 53 la sută din voturi pentru apărătorii acestei propuneri (puţin peste 42 la sută din buletinele numărate).
Plantele din genul Cannabis sunt utilizate ca plante textile, în scopuri medicinale, iar unele extrase ca droguri. Produsele industriale de cânepă sunt realizate din soiuri de Cannabis selecționate pentru a produce o cantitate mare de fibre și un nivel minim de THC (Δ9- tetrahidrocannabinol), o substanță psihoactivă. Substanțele psihoactive sunt extrase din florile uscate și frunzele soiurilor selecționate pentru a produce cantități mari de THC. Diferite extrase de cannabis, printre care marijuana și hașișul sunt și ele obținute din aceste plante.

Cânepa are cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se aruncă, totul e valorificat, iar produsele obținute sunt folosite de la fabricarea banalei funii până în industria cosmetică sau auto. După cultivarea cu cânepă, terenul devine în anul urmator propice cultivării cerealelor deoarece cânepa ucide buruienile. De asemenea, cantitatea de îngrășământ chimic necesară unei producții bune este mult mai mică decat la alte culturi. Din semințe se produce bere, uleiul utilizat în industria vopselelor, în cosmetică, ulei comestibil sau margarină, partea lemnoasă, care rămâne după prelucrarea primară, poate fi folosită la realizarea hârtiei, a zahărului de lemn, a plăcilor prefabricate, chiar și a unui combustibil solid cu mare putere calorică, iar din frunze se fac medicamente și ceaiuri medicinale. Fibrele din cânepă pot înlocui fibra de sticlă în unele componente din industria auto

ARTICOLE SIMILARE

Dana Rogoz, in ultimul trimestru de sarcina. Uite cat i-a crescut burtica!

Iuliana Tudor, probleme mari de sanatate: “Nu mancam nimic toata ziua, fumam foarte mult”

5 moduri de a face spațiul de locuit mai prietenos cu animalele de companie

Andreea Damian

Dragobete Special: Inima e-un telefon

Will Smith riscă să-şi piardă fiica minoră din cauza unei poze seminud

O femeie – presedinte al echipei de fotbal STEAUA BUCURESTI! Si nu e Prodanca!

Scrie un comentariu