Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Cluttercore | Cum să îmbrățișăm cea mai nouă tendință de decorare a locuințelor, caracterizată de dezordine

După minimalismul în stil Marie Kondo și ordine, apare tendința „cluttercore”, o mizerie veselă, fericită, care este, mai presus de toate, confortabilă și liniștitoare. Este timpul să îmbrățișezi dezordinea din casa ta!

Faci ordine, cureți, organizezi? Te-ai săturat de toate astea, dar află că nu ești singura. După ce ai făcut curățenia de primăvară în timpul carantine din primul val al pandemiei și ți-ai împăturit șosetele în stilul lui Marie Kondo în timpul izolării la domiciliu, ei bine, probabil că ai trecut peste această existență, pe care unii cred că merge mână în mână cu restricții privind libertatea. Deci, online, se organizează o mișcare de rezistență la aceste filozofii, iar susținătorii săi folosesc hashtagul „cluttercore”.

Termenul se referă la o estetică bazată pe o dezordine și o cantitate mare de lucruri. În spatele acestei mizerii organizate, acestor grămezi de cărți și jucării pe peluză care ne liniștesc în aceste vremuri incerte, este, de asemenea, o revoltă împotriva anilor care aspiră la un ansamblu perfect adesea la îndemână. Dulapurile noastre, casele noastre, mințile noastre … ce se întâmplă dacă viața noastră ar putea urma o altă ordine, mai puțin „structurată”?

Vincent Grégoire, Consumer Trends and Insights Director al agenției de prognoză Nelly Rodi, a analizat fenomenul, spunând că „în prezent, deoarece oamenii nu știu ce va aduce ziua de mâine, au nevoie de emoții și amintiri, dăruindu-și reasigurare. Casei i s-a administrat un tratament moale, „cocoon”, pentru a deveni un loc de relaxare, unde nu există judecată din partea celorlalți. Cluttercore este partea scufundată a aisbergului. Cluttercore este despre o ordine diferită de lucruri, o dorință de a prelua dreptul de proprietate.”

Sfaturi pentru a face dezordine în spațiul tău

  1. Înconjoară-te cu obiecte mici care îți aduc confort. Micuțe bibelouri ale bunciii, suvenirurile cumpărate din călătorii îndepărtate, jucării pe peluză care te fac să zâmbești, lumânări, plante mici și bineînțeles cărți.
  2. Profitați de ocazie pentru a vă scoate comorile din depozit sau de la mansardă. Orice este binevenit, chiar și bibelourile bunicii.
  3. Pentru a pune un pic de ordine în această abordare dezorganizată a decorului, concentrați-vă pe o singură culoare sau pe o singură „ambianță”. În caz contrar, efectul ar putea să copleșească efectul reconfortant.

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 75. Aleksei Navalnîi, mai ceva ca-n “Greu de ucis”

Andreea Damian

Îți vine să crezi că are 71 de ani? Actrița septuagenară pozează în costum de baie

Andreea Damian

De Crăciun facem cea mai mare risipă. Ce să faci ca să ai un impact cât mai mic asupra mediului

Andreea Damian

7 lucruri pe care nu ar trebui să le folosiți/consumați decât dacă sunt organice

realitatea

Dedesubturile relatiei pe care MIHAELA RADULESCU o are cu Felix: averea, Dani, Ayan, skateboardul…

Armani aduce un omagiu Ucrainei: spectacol tăcut la Milano

Andreea Damian

Scrie un comentariu