Home > Lifestyle > Stiri > Comingout-uri celebre

Comingout-uri celebre

Comingout-urile vedetelor n-ar trebui să aibă nimic special dacă nu ar exista o tendință mass-media de a monetiza viața personală. Scenariile de mai jos ne arată că identitatea sau orientarea sexuală sunt doar o altă caracteristică personală care nu ar trebui să conteze mai mult decât îi acordă atenție persoana în cauză. Atât comingout-ul (decizia personală de a-și declara orientarea sexuală), cât și outing-ul (‘deconspirarea’ orientării sexuale a altei persoane) joacă roluri diverse: fie că este vorba de sprijin comunitar, de găsirea unor modele în interiorul comunității sau chiar și de modificarea lentă a percepției publicului față de lumea gay în general, fiecare comingout al unei celebrități a făcut mai naturală și mai ușoară acceptarea persoanelor LGBT.

Scenariul ambiguității.
Nu toate VIP-urile vorbesc cu ușurință despre viața lor personală. Ricky Martin fuge de etichetarea gay de la începutul carierei, și nici în prezent nu vorbește deschis despre orientarea sa sexuală. Deși coabitează cu un prieten și își crește singur cei doi gemeni născuți dintr-o mamă surogat, Ricky Martin preferă să lase loc de interpetare în ceea ce privește viața sa personală.

Scenariul chic-ului bisexual.
Nu este un secret că pentru multe persoane a recunoaște că sunt bisexuali este mai ușor și deseori este un pas identitar de sine stătător. Cel mai celebru bisexual al anilor 1980 a fost, desigur, Elton John, care apoi a recunoscut că este gay, abia în momentul în care atât el, cât și publicul său erau gata să accepte asta. Interviurile pe care le-a acordat au evitat tratarea subiectului direct, dar artistul a făcut aluzie la faptul că presupusa lui bisexualitate a fost necesară într-o perioadă în care ieșirea din dulap nu era un gest automat și întotdeauna bine primit.

Scenariul evitării unui scandal media.

Unul din mulții idoli ai adolescenților din anii 1990, Stephen Gately (Boyzone) a ales să își facă comingout-ul în 1998 în The Sun deoarece spera că astfel povestea sa rămâne a lui și nu devine un scandal media, deoarece se pare că un fost bodyguard al trupei a încercat să îl șantajeze și să îi ceară bani cu titlul de ‘protecție’. Alegerea lui Gately a făcut posibil comingout-ul mai multor membri de boy bands: Eloy de Jong (Caught in the Act), Lance Bass (Nsync) sau Mark Freehily (Westlife).

Scenariul scandalului media.
Cu toate că zvonuri neconfirmate au umblat încă din anii 1980, George Michael a evitat mult timp să spună că ar fi gay. Zvonul avea să fie imposibil de mușamalizat în 1998, când a fost arestat de către un polițist care lucra sub acoperire pentru un incident de moravuri. Ulterior, George Michael n-a mai făcut un secret din orientarea sa sexuală, a filmat un videoclip de comingout (‘Outside’) și a fost mult mai explicit și discursiv despre ce înseamnă să fii gay.

Scenariul noului militant.
Greg Louganis, campionul american cu 4 medalii de aur olimpice și alte 13 medalii la competițiile de înot este cel mai reprezentativ caz pentru seria de persoane publice care odată ce și-au făcut comingout-ul au devenit portavoce comunitară. După o carieră superbă, s-a retras la 28 de ani din competițiile sportive, și-a făcut comingout-ul în 1988 și a ‘împrumutat’ personalitatea sa carismatică pentru campaniile de conștientizare și sprijin gay și anti-sida.

Articole asemanatoare
Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT
michael jackson
Dezvăluiri incredibile. Michael Jackson era „bolnav mintal”
regina
Incident la Casa Regală. Regina Elisabeta a II-a și-a pălmuit nepotul la o petrecere
gay
„Nu există o genă gay”, a confirmat un studiu realizat pe ADN-ul uman

Comenteaza acest articol

Comingout-uri celebre

by realitatea   2 min
0