Tabu
Image default
HEALTH

Consumul de pește ar putea ajuta la protejarea creierului de poluarea aerului

Consumul de pește protejează creierul de aerul poluat, sugerează noi cercetări. Oamenii de știință susțin că una-două porții pe săptămână de pește sau crustacee ajută femeile în vârstă să inverseze efectele poluării asupra creierului.

Potrivit experților, acizii grași omega-3 combat inflamația și mențin structura creierului îmbătrânit. De asemenea, s-a descoperit că aceștia încetinesc procesul de deteriorare a creierului cauzat de neurotoxine precum plumbul și mercurul. Așadar, acizii grași omega-3 au un rol protector împotriva particulelor fine care se regăsesc în aerul poluat.

Legătura dintre alimente și sănătatea creierului

Oamenii de știință americani de la Universitatea Columbia din New York au studiat femei de peste 70 de ani care trăiesc în zone cu un nivel ridicat de poluare a aerului. Cele care au avut cel mai scăzut nivel de acizi grași omega-3 în sângele lor au avut cea mai mare cantitate de contracție a creierului. Pentru a efectua studiul, cercetătorii au calculat cât de mult pește consumau acestea în medie în fiecare săptămână, au măsurat cantitatea de acizi grași omega-3 din sângele lor și au determinat expunerea medie a femeilor la aerul poluat.

Apoi au scanat creierele participantelor pentru a măsura zona hipocampului, partea creierului asociată cu memoria și materia albă, care ajută la transmiterea de semnale în întregul creier. Cercetătorii au descoperit că beneficiile omega-3 din consumul de pește pot păstra volumul de materie albă și dimensiunea hipocampului pe măsură ce femeile îmbătrânesc și pot proteja împotriva efectelor toxice potențiale ale poluării aerului.

ARTICOLE SIMILARE

Secretele ecodinamicii, această reciclare interioară care curăță corpul și mintea

Andreea Damian

Cum ne expunem la soare toamna?

realitatea

Înlocuitorul cafelei este excelent pentru digestie, arsuri la stomac, detoxifierea ficatului și slăbit

Andreea Damian

Ce este toxemia de sarcină și cum luptăm cu ea – semne și simptome

Andreea Damian

De ce săpunul, apa și dezinfectantul sunt cei mai mari dușmani ai coronavirusului

Andreea Damian

Roșcatele simt durerea diferit. Ce alte beneficii surprinzătoare le aduce culoarea părului

Andreea Damian

Scrie un comentariu