Home > Agenda > stiri > Costume de scenă din zorii Baletelor Rusești

Costume de scenă din zorii Baletelor Rusești

Muzeul Național de Artă al României, Centrul Național al Costumului de Scenă din Moulins (CNCS), Institutul Francez din București și Ambasada Franței în România au plăcerea să vă invite la expoziția Operele rusești în zorii Baletelor rusești 1901-1913.

Expoziția prezintă 85 de costume de scenă create pentru operele cu subiect istoric sau legendar ale unor compozitori ruși (Boris Godunov și Hovanșcina de Musorgski, Ivan cel Groaznic sau Fata din Pskov și Snegurocika sau Fata de zăpadă de Rimski-Korsakov), montate de Serghei Diaghilev în Franța, în primul sfert al secolului al XX-lea.

Majoritatea pieselor din expoziția de la București au fost expuse public pentru prima dată în perioada decembrie 2009 – mai 2010 la Moulins, la Centrul Național al Costumului de Scenă, cu ocazia centenarului Baletelor Rusești ale lui Diaghilev și a anului Franța-Rusia 2010.

Toate piesele prezentate în expoziție provin de la Centrul Național al Costumului de Scenă din Moulins – prima instituție din lume consacrată în exclusivitate conservării patrimoniului material al artelor spectacolului.

Fotografii ale costumelor pot fi consultate online pe site-ul oficial al CNCS:

Durata: 11 noiembrie 2010 – 16 ianuarie 2011
Program de vizitare: miercuri – duminică (10.00 – 18.00)
Tarif: 8 lei întreg, 4 lei redus
Gratuit: prima miercuri din lună


Comenteaza acest articol

Costume de scenă din zorii Baletelor Rusești

by realitatea   1 min
0