Tabu
LIFESTYLE

CRIZA ENERGETICĂ. Cele mai bune calorifere cu consum redus din 2022

Nu toate caloriferele consumă aceeași cantitate de energie. Alegerea celui potrivit este așadar importantă, mai ales când știm că încălzirea costă cel mai mult pe factura noastră de iarnă.

Când sosesc temperaturile scăzute ale iernii, încălzirea devine, uneori, ceva cu totul necesar. Pentru a economisi la consumul de energie electrică și pentru a nu ne face surprize la sosirea facturilor, putem alege calorifere de consum redus. Acestea sunt generatoare de căldură care sunt proiectate să poată economisi cât mai multă energie și să scadă prețul facturilor.

Potrivit experților, încălzirea reprezintă două treimi din consumul de energie al unei locuințe. Prin urmare, este esențial să comparați diferitele calorifere pentru a-l alege pe cel care va fi cel mai economic, fiind în același timp eficient. Iar pe piață există două feluri: caloriferul cu apă caldă și radiatorul electric, ambele împărțite în mai multe modele. Descoperă-le pe cele mai economice.

Radiator electric cu căldură de stocare

Dacă radiatorul electric are o reputație proastă din cauza precursorului său foarte consumator de energie, convectorul sau „prăjitorul de pâine”, care este, de asemenea, foarte ineficient, această eră a luat sfârșit. Cel mai nou în sistemele electrice de încălzire, radiatorul cu inerție este, fără îndoială, cel mai de succes model. Indiferent dacă este fluid sau uscat, miezul încălzitorului reține căldura mai mult timp chiar și după oprire. În consecință, consumă mai puțină energie. Rețineți totuși că radiatorul cu inerție uscată, atunci când este ales cu un corp din fontă, oferă un nivel excelent de inerție și se încălzește mai repede decât cel fluid.

Așadar, chiar dacă energia electrică rămâne un mijloc de încălzire relativ costisitor, acest tip de dispozitiv contribuie semnificativ la reducerea facturii de energie electrică. Consumul mediu al unui încălzitor electric convențional este de 1200kwh pentru 1000 de wați, în timp ce cel al unui încălzitor cu inerție va fi de 1000kwh pentru același număr de wați. Prin urmare, economiile sunt estimate la cel puțin 20% la factura de energie.

Radiatorul cu apă caldă

Un calorifer cu consum redus poate costa mai multdecât un calorifer care va consuma mai multă energie. Acesta este în special cazul radiatorului cu apă caldă. Pentru a încălzi eficient o casă economisind în același timp energie, radiatorul de apă din fontă este cea mai bună alegere. Într-adevăr, inerția sa eficientă menține aerul plăcut în încăperi și reduce considerabil consumul de energie.

Pentru utilizare ocazională, folosiți radiatorul cu apă din oțel. Mult mai accesibil la achiziție, are și avantajul de a încălzi o încăpere mai repede decât fonta. Cu toate acestea, un radiator hidraulic din oțel are un coeficient de inerție foarte scăzut și, prin urmare, trebuie să solicite cazanului apă în mod regulat ca să mențină camera la temperatura potrivită.

ARTICOLE SIMILARE

10 ani de FROZEN – spectacol aniversar Disney – pe 21 ianuarie la Sala Palatului

Tabu Tabu

LOREDANA GROZA vorbeste despre DIVORT!

realitatea

Silvia Dumitrescu a pozat in costum de baie la 53 de ani!

Noi reguli de recrutare la distanță: cum te pregătești pentru un interviu de angajare online

Andreea Damian

Afacerile cu măști artizanale de pânză, în floare pe Facebook. De ce specialiștii nu recomandă aceste produse

Andreea Damian

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Scrie un comentariu