Home > concurs > Câștigă un mic dejun la Violeta’s Vintage Kitchen- ÎNCHEIAT

Câștigă un mic dejun la Violeta’s Vintage Kitchen- ÎNCHEIAT

Dacă nu ai știai, Violeta’s Vintage Kitchen, este unul dintre cele mai prietenoase restaurante din capitală.

Mic, intim, cu un meniu diferit în fiecare zi, mâncăruri exact ca la mama acasă, ingrediente dintre cele mai naturale și o ambianță liniștitoare, Violeta’s Vintage Kitchen este deschis oaspeților de luni până sâmbătă pe Strada Batiștei nr. 23, foarte aproape de Universitate. VEZI MENIU

Dacă ți-am făcut poftă și ai vrea să încerci un mic dejun copios și sănătos ca în vremurile bune, povestește-ne despre diminețile tale din copilărie și cum arăta micul dejun  preparat de mama. Vom premia cele mai inspirate trei povești cu un mic dejun la Violeta’s Vintage Kitchen.

Pentru a participa la concurs trebuie să postezi un comentariu în cadrul acestui articol în perioada 26 mai-31 mai. Cei trei câștigători vor fi anunțați în data de 1 iunie 2009.

Cele mai frumoase povești din copilărie au fost postate de Alma, Krystyana84, Roxana1981. Cele trei câștigătoare vor fi contactate în cel mai scurt timp pentru a intra în posesia premiului.

Citește regulamentul de participare


Articole asemanatoare
Obiceiuri sanatoase la micul dejun, pranz si cina
Mic-dejun de înger
Dieta cu mic dejun copios: poti slabi 11 kilograme intr-o luna!
Ce mananca Mihaela Rădulescu la micul dejun

9 Responses

  1. alma

    In camera mea, spatioasa si cu o fereastra imensa, intrau razele de soare. Nu stiam cat era ceasul, nici macar nu cred ca puteam sa-l citesc. Dar era zi, era vara si asta era tot ceea ce conta. Piciorusele mici si vesele se straduiau sa atinga podeaua, coborand din patul mult prea inalt. Aveam intotdeauna apa pe noptiera, mama tinea nespus la obiceiul asta. Era o cana mare, alba din care mai beam apa chiar si dupa amiaza. Imi parea ca are gust mai bun.
    In bucatarie ma astepta ea, cu zambetul mereu pe buze. Pentru mine era mami.
    Mancam afara. Sub vita de vie ce purta racoarea chiar si in zilele de foc.
    Oua sfaramate cu marar proasptat din gradina, rosii frumos coapte, castraveti taiati in patru si presarati cu sare si lapte de la o caprita ce o iubeam tare mult. De obicei mancam singura, bunica fiind mult prea preocupata sa se uite daca mai am nevoie de ceva, iar mama intrebandu-ma constant ce as vrea sa mananc la pranz.
    Si cum anii trec fara sa ne dam seama, a ajuns ca in locul meu sa fie acum un baietel, care are exact aceleasi obiceiuri. Numai ca acum mama, e de fapt…bunica.

  2. getta

    copilarie dulce copilarie lipsita de griji si plina de jocuri
    ma trezea mama dimineata in unele zile tata (lucrau in schimburi si nu era mama mereu acasa dimineata)
    dupa ce ma spalam pe manute si ochisori imi era servita masa
    nelipsitul pahar cu laptic proaspat de la vacuta (de la bunica) sau ceaiul cu o aroma puternica din flori de musetel ,tei si menta …
    2 felii de paine cu unt sau cu gem pregatit de mama gem sau dulceata de cirese , gurui , capsuni sau prune,
    vara primeam la micul dejun rosii ardei si branza
    imi aseza in diferite forme in farfurie
    ce vremuri …ce bine era , imi este dor de copilarie , de mancarea sanatoasa de la tara .

  3. ClaudiaLungu

    micul dejun pregatit de mama era compus din ceai cald de musetel ,la care adaugam bucatele de branza.

  4. tdj31

    In amintirea mea au ramas mesele pregatite de bunica in vacanta la tara,poate pentru ca mergeam odata pe an,sau poate pentru ca era atmosfera rurala,sau poate pur si simplu mancarea eco era mai buna..Laptele fiert in ceaun,aburind, omleta cu branza proaspata,la care ea adauga si mamaliga sau paine facuta pe vatra,coapta bine si cu coaja crocanta.Rosii,ardei,ceapa culese pe loc de mine din gradina asezonau masa. Ce vremuri!

  5. roxana1981

    Dimineata… De afara se aude forfota. Harnicuta ca o albinuta, mama deretica parca neobosita prin bucatarie. Masa e gata. Aburii de mancare imi imbie simturile si ma conduc spre bucatarie. Mama ma intampina si ma aseaza la masa, punandu-mi in poala un prosop sa nu ma murdaresc pe haine. Micul dejun consta de obicei in paine cu unt si marmelada, oua fierte si un pahar cu lapte indulcit cu miere sau un iaurt cu fructe. Cateodata imi facea un ceai de menta sau un ceai de macese. Ce as putea sa spun? Nu atat masa in sine cat grija cu care pregatea totul… Masa arata mereu impecabil. Mamei ii placea ca fata de masa sa fie cu motive florale si in culori vesele. Avea intotdeauna grija ca alimentele sa fie proaspete si avea un mod ingenios de a le pastra calde dupa preparare. Micul dejun era un moment placut, in care profitam la maxim de caldura mamei. Inainte ca ea sa mearga la servici si eu la scoala.

  6. bdoinana

    Din cele mai vechi timpuri, se spunea ca buna gospodina reprezinta una din conditiile esentiale pentru bunastarea si fericirea familiei. Barbatul procura cele necesare traiului, iar întrebuintarea « cu cap » a acestora si întreaga economie interioara a casei revin competentei si atributiilor femeii… Iar prima datorie a unei bune gospodine este stiinta si îndemânarea de a pregati hrana necesara, fie sa o poata pregati ea singura, la nevoie, fie sa poata « dicta » si exercita un control sever… Pentru ca de felul alimentelor si de modul de a se hrani atârna, în prima linie, sanatatea tuturor membrilor familiei si, în special, buna educație fizica a copilului, care reprezinta temelia educatiei morale si intelectuale… Soarta multor oameni a depins de faptul, daca, în casa parinteasca exista sau nu o biblioteca, soarta economica a unei familii, si, în special, modul de a se hrani al cuiva, este strict legat de faptul daca acel cineva cultiva sau nu arta culinara. De altfel, se considera ca, pentru a oferi o hrana intelectuala spiritului si inimei, trebue mai întâi sa hranesti, în mod cultivat, ABC-ul existentei acestora : id est -¦.stomacul.
    Conform recomandarilor specialistilor, «de fapt, micul dejun trebuie sa fie marele dejun ». Dimineata, se pot consuma proteine, carbohidrati lenti, legume, fructe. Mancarea procesata trebuie insotita de fructe crude, legumele putand fi preparate mult mai sanatos, in abur, in locul cuptorului cu microunde sau al prajirii.
    In legatura cu subiectul mult controversat al prezentei carnii la micul dejun, sfatul specialistilor este acela ca mesele trebuie, astfel, organizate, incat “grosul- sa se concentreze in prima parte a zilei, ele fiind impartite in trei mese principale si doua gustari.
    A propos de vedete indigene, de ani buni, pentru Virgil Iantu, spre exemplu, cuvintul piine nu exista…. decit in dictionar. In schimb, el consuma peste din belsug, iar cind organismul simte nevoia de “ceva dulce”, alege salatele cu fructe. Cum miscarea este absolut necesara, vedeta merge la sala, unde “se delecteaza” la aparate. Singurul moment al zilei, cind Virgil isi permite o ciorba sau o mincare, “ca la mama acasa” este dimineata. In felul acesta, reuseste sa se joace de-a v-ati ascunselea cu programul de slabit.

  7. krystyana84

    Am amintirea clara a painii pe care o cumparam la jumatate sau sfert si a untului adus de stra-bunica de la tara cu dulceata de capsuni facuta in casa si ceai de tei fara zahar, cu o lingurita cu miere. Un mic dejun care pe atunci se lua in familie si ne tinea de foame pana la masa de pranz

  8. Lorycica2008

    Micul dejun preparat de mama in fiecare dimineatza era compus din mezeluri,un ou ochi,branzica telemea,ceai,pate de ficat si legume(rosii,castraveti,masline).

Comenteaza acest articol

Câștigă un mic dejun la Violeta’s Vintage Kitchen- ÎNCHEIAT

by admin   1 min
9