Tabu
lifestyle

CULINAR TABU: Pui marinat cu lămâie și cartofi noi

INGREDIENTE
– ulei de măsline
– 4 lămâi
– jumătate cățel de usturoi(cum sună asta)
– rozmarin proaspăt, cam 5 fire
– patru bucăți piept pui
– jumătate de kilogram de cartofi noi
– o lingură de semințe de chimen
– sare, piper

PASUL 1. Amestecați într-un vas cam 5 linguri de ulei de măsline, zeama și coaja rasă de la două lămâi, usturoiul pisat, trei fire de rozmarin tocate mărunt și sare și piper după preferință.

PASUL 2. Tăiați pieptul de pui, pe lungime, pe orizontală, dar nu complet, astfel încât să îl puteți deschide ca pe o carte. Presați ușor până rămâne deschis.

PASUL 3. Puneți pieptul de pui în amestecul de la PASUL 1 astfel încât marinată să acopere cât mai mult carnea. Lăsați la rece pentru cel puțin două ore, cel mai bine ar fi să îl puneți în frigider peste noapte.

PASUL 4. Acțiunea re loc după ce puiul s-a marinat suficient. Puneți cartofii la prăjit,întregi sau tăiați pe jumătate dacă sunt mai mari, iar peste ei presărați sare, piper, restul de rozmarin mărunțit și chimenul. Lasați pe foc până se rumenesc bine.

PASUL 5. Puiul se face mai mult decât simplu. Îl puneți pe un grătar încins, 5 minute pe o parte, 5 pe cealaltă. Înainte de a-l mânca presărați-l, după preferință, cu zeama de la lămâile rămase.
 
PASUL 6. Poftă tabună!

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Crețulescu

realitatea

MUST SEE: Madrid

realitatea

De vorbă cu Eric Fottorino, directorul LE MONDE

realitatea

TOP 10 Cele mai bune piese care au câștigat Oscarul

realitatea

Cel mai hype hotel din Moscova

realitatea

Ce-și dorește Rihanna de Crăciun

realitatea

Scrie un comentariu