Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Supă de conopidă cu spirale cu bacon

CULINAR TABU: Supă de conopidă cu spirale cu bacon

INGREDIENTE:

Pentru supă
– 50 grame unt
– o ceapă medie tocată mărunt
– 2 bucăți de usturoi, pisate
– 1 frunză de dafin
– conopidă tăiata – 800 grame
– 1 cartof copt sau fiert
– 500 grame lapte
– 1 litru supă de legume (se face simplu prin fierberea a trei cubulețe)
– o lingură muștar dulce
– 200 grame brânză Cheddar

Pentru spirale
– 100 grame aluat de foi de pateu
– 2 linguri de pastă de tomate
– 50 grame prosciuto sau bacon tăiat foarte fin
– 1 gălbenuș de ou amestecat bine cu o lingură de lapte

PASUL 1. Topiți untul într-o tigaie sau oală mai încăpătoare și adăugați ceapa pe care o lăsați până se înmoaie. Apoi adăugați usturoiul, dafinul. conopida și cartoful. Acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic preț de 10 minute.

PASUL 2. Adăugați laptele și 750 de grame din supa de legume. Lăsați din nou la foc mic până când conopida începe să se rupă în bucăți mici.

PASUL 3. Luați supa de pe foc și amestecați-o cu un mixer până capătă aspectul unei creme. Adăugați muștarul și brânză și amestecați până devine omogen. Dacă e prea groasă, adăugați supa de legume rămasă.

PASUL 4. Pentru a prepara spiralele încălziți cuptorul la 250 de grade, maxim pentru cei care nu au gradație. Întindeți foaia, iar peste puneți sosul de roșii și bacon-ul. Apoi tăiați aluatul în bucăți late de un centimetru, puneți peste oul cu lapte, puțină sare și dați la cuptor pentru 10-12 minute. Acum sunte făcute și pot fi servite alături de supă.

PASUL 5. GATA. Poftă tabună.

Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
10 produse naturale care ne ajută să trăim mai mult
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Supă de conopidă cu spirale cu bacon

by realitatea   1 min
0