Tabu
PEOPLESlider

Cum a ajuns pe Netflix femeia care a inventat ciorba rădăuțeană 

 

Puțini români știu că rețeta celebrei ciorbe rădăuțene a fost inventată de Cornelia Dumitrescu, originară din Botoșani, pe vremea când lucra la un restaurant din județul Suceava.

 

Botoșăneanca apare în serialul documentar „Flavours of Romania”, care poate fi urmărit pe Netflix. 

Producătorul și regizorul Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat această ciorbă apreciată peste tot în lume. Pe pagina de socializare a emisiunii a apărut o secvență din documentar în care este prezentată renumita ciorbă rădăuțeană. 

Ciorba rădăuțeană a ajuns pe locul 12 în “Top 100 cele mai bune supe din lume”. 6 supe românești s-au făcut remarcate în lumea gastronomică, potrivit clasamentului realizat de Taste Atlas în aprilie 2023. 

Când a fost consemnată, pe 14 februarie 1982, nimeni nu se aștepta la succesul pe care îl are acest fel de mâncare.Cornelia Dumitrescu a făcut acasă ciorba prima dată, la o aniversare în familie, folosind carne de curcan, de la păsările pe care le creștea în gospodărie. A fost apreciată de familie, și a servit-o, apoi, și în restaurantul în care lucra ca bucătar-șef. 

Ciorba rădăuțeană i-a fost servită prim-ministrului din Israel, iar lui Ceaușescu i-a plăcut atât de mult că a cerut două porții.Denumirea de “ciorbă rădăuțeană” a contribuit la faima localității Rădăuți, din nordul Bucovinei.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cutremurul care a durat 50 de zile, fără ca cineva să-l simtă

Andreea Damian

BETON Street Art Festival isi deschide portile pe 24 iunie in Bucuresti

realitatea

Cine sunt cei patru noi juraţi de la „Chefi la cuţite”. Numele surprinzătoare alese de Antena 1

Andreea Damian

Relatia de cuplu – Studiu privind satisfactia

realitatea

De ce tunsul ne trezește energia?

Andreea Damian

Secretul absolut al vieții de familie a lui Vladimir Putin

Andreea Damian

Scrie un comentariu