Tabu
Image default
FASHIONSlider

Cum afli ce măsură porți la sutien. Metoda simplă de calcul!

Sintagma mărime universală cu siguranță nu se aplică sutienelor – în niciun caz. Această piesă vestimentară este una dintre cele mai dificile achiziții, necesitând o cunoaștere completă a bustului.

Totul trebuie luat în considerare când vrei să oferi un suport optim sânilor. Iată câțiva pași simpli care te pot ghida atunci când vrei să îți alegi sutienul potrivit pentru tine.

Primul pas în a afla ce mărime porți la sutien este măsurarea circumferinței cutiei toracice. Singurul lucru de care ai nevoie este un centimetru, cu care măsori mai întâi circumferința în cea mai lată parte a pieptului, apoi circumferința sub sâni.

Diferența dintre aceste două valori reprezintă mărimea cupei, care variază de la A la F. Dacă cifrele nu sunt exacte, sfatul nostru este să le rotunjiți.

Cupa A = 1,5 – 2,5 cm;

Cupa B = 6,5 – 9 cm;

Cupa C = 6,5 – 9 cm;

Cupa D = 9 – 11,5 cm;

Cupa E = 11,5 – 15 cm;

Cupa F = 15 – 18 cm.

Bretelele ajustate nepotrivit ne pot cauza dureri serioase de spate și de gât. Dacă doriți ca purtatul sutienului timp de 10 ore pe zi să nu devină un chin, alegeți un model cu bretele ajustabile, cupe moi și baretă lată. Un alt criteriu de alegere a mărimii potrivite a sutienului sunt cupele.

Nu în ultimul rând, pentru a afla ce mărime porți la sutien, trebuie să ții cont și de balene. Acestea sunt poziționate la baza sânilor și sunt concepute special pentru a-i susține. O balenă trebuie să încercuiască sânul, fără să îl strângă.

ARTICOLE SIMILARE

Ani Crețu s-a căsătorit: „După 14 ani și jumătate am făcut-o” / Ce rochie atipică a îmbrăcat mireasa

Andreea Damian

„Te mai afectează despărțirea de Cris?!” Vlad Gherman răspunde sincer la cea mai grea întrebare

Andreea Damian

Lanțul pentru mască, o nouă tendință care ia amploare în pandemie

Andreea Damian

Victor Slav revine pe sticlă. La ce emisiune va apărea

Andreea Damian

Secretele optimiștilor pentru a rămâne pozitivi și fericiți

Andreea Damian

Cum se va face vaccinarea anti-Covid în România. Tot ce trebuie să știi despre obligativitate

Andreea Damian

Scrie un comentariu