Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Cum o susține Leonardo DiCaprio pe activista de mediu Greta Thunberg

Activista suedeză Greta Thunberg are o mulțime de fani – iar Leonardo DiCaprio este unul dintre ei. Celebrul actor a întâlnit-o, vineri, la Los Angeles, pe tânără, care l-a lăsat să distribuie fotografii cu ei doi pe Instagram. „A fost o onoare să petrec timp cu Greta”, a spus starul american.

Actorul, la rândul său un apărător al mediului înconjurător, o numește pe adolescenta de 16 ani „un lider al epocii noastre”. Acesta îi îndeamnă pe liderii mondiali să îi ia în serios mesajul. „Istoria ne va judeca pentru ceea ce facem astăzi, pentru a se asigura ca viitoarele generaţii să se pot bucura de aceeaşi planetă locuibilă pe care o credem că ni se cuvine”, a spus DiCaprio.

 

View this post on Instagram

 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

„Sper că mesajul Gretei să trezească liderii lumii întregi, să înţeleagă că timpul pentru inacţiune a expirat. Datorită Gretei şi tinerilor activişti din toată lumea sunt optimist în ceea ce ne rezervă viitorul (…) Împreună am făcut o înţelegere pentru a ne susţine reciproc, cu speranţa de a asigura un viitor mai bun planetei noastre”, a adăugat actorul.

Leonardo DiCaprio a lansat inițiativa Fridays for Future, care urmărește și promovează grevele climatice din întreaga lume.

Greta Thunberg cere ajutor pentru a ajunge în Spania

Greta Thunberg, aflată în prezent la Los Angeles, a cerut vineri ajutor să ajungă la Madrid cu o ambarcaţiune care să traverseze Atlanticul. Adolescenta nu dorește să călătorească cu avionul pentru că acesta poluează, după ce summitul asupra schimbărilor climatice, COP25, a fost mutat din Chile în Spania.

„Aşadar am parcurs jumătate de lume în direcţia greşită. Acum trebuie să găsesc o cale să traversez Atlanticul în noiembrie… Dacă cineva mă poate ajuta cu transportul i-aş fi foarte recunoscătoare”, a scris pe Twitter Greta.

În luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocând emisiile de CO2 generate de aviaţie.

ARTICOLE SIMILARE

Anamaria Prodan are un nou iubit: „Mă așteaptă până divorțez”

Andreea Damian

Verișorul reginei Elizabeth s-a căsătorit în prima nuntă regală între persoane de același sex

realitatea

Taximetriști, comedia despre viața de noapte din București

Andreea Damian

De ce ne e foame mereu în timpul izolării și cum o putem controla

Andreea Damian

Efectele „benefice” ale epidemiei de coronavirus

Andreea Damian

Nunta lui CONNECT-R / Album FOTO!

Scrie un comentariu