Home > Agenda > SARBU primeste 5,4 milioane $ pentru ca a acceptat sa-si dea demisia

SARBU primeste 5,4 milioane $ pentru ca a acceptat sa-si dea demisia

Desi, initial, s-a crezut ca ADRIAN SARBU, prin demisie, pierde compensatiile pe care le-ar fi primit in caz ca ar fi fost demis, totusi intelegerea cu CME este sa primeasca integral salariul pe cei trei ani de contract care-i ramaneau – 5,4 milioane $!

Paginademedia.ro  prezintă termenii demisiei lui Adrian Sârbu, conform înțelegerii dintre acesta și managementul Central European Media Enterprises – CME. Potrivit documentului, Adrian Sârbu va primi, la începutul anului viitor, echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane cehești.

În plus, el va fi primul întrebat și va avea drept de preemțiune în cazul în care americanii vor decide să vândă operațiuni pe care le dețin în România.

O altă prevedere este legată de planurile lui Adrian Sârbu. Dacă va dezvolta un proiect de business de conținut, americanii vor investi o sumă de până la trei milioane de dolari în afacere.

Condițiile înțelegerii în cazul demisiei lui Adrian Sârbu de la șefia CME:

  • Adrian Sârbu își va încasa salariul său anual de 1,8 milioane de dolari până la 1 ianuarie 2014, în aceleași condiții ca și până acum.
  • Sârbu trebuie să ajute la conducerea companiei și să-i susțină pe cei care se vor ocupa de conducere, până la data de 1 ianuarie 2014.
  • Adrian Sârbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari. Plata va fi făcută  în coroane cehești, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sârbu își va primi banii la două săptămâni după ce vor fi încheiate toate formalitățile cu CME.
  • Compania se obligă să nu facă afirmații denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmații făcute de către angajați. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaților prin declarații, să nu divulge secrete și informații confidențiale legate de business-ul, finanțele și alte înțelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informații au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari.
  • De la data acestei înțelegeri și până la terminarea cotractului, Adrian Sârbu va continua să folosească birourile companiei din Praga și din București.
  • Adrian Sârbu va fi primul întrebat și va avea drept de preempțiune în cazul în care CME decide să vândă participații la companiile din România, până la 31 decembrie 2015. Înțelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment și Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.
  • Acordul prevede că CME va investi până la trei milioane de dolari într-un business de content pe care Adrian Sârbu ar urma să îl lanseze după terminarea contractului.
  • În primul an, Sârbu trebuie să înștiințeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conținut.
  • Adrian Sârbu se angajează ca până la finele anului să predea companiei toate informațiile confidențiale, cărți, documente, laptopuri, cărți de credit, chei, parole și orice alte lucruri care aparțin companiei.

Loading...

Comenteaza acest articol

SARBU primeste 5,4 milioane $ pentru ca a acceptat sa-si dea demisia

by   2 min
0