Tabu
LIFESTYLE

Cum sa fii sincera fara sa jignesti

Sa spui mereu ceea ce gandesti poate fi un lucru delicat atat pentru tine cat si pentru ceilalti. Mai ales daca ceea ce ai de spus poate jigni sensibilitatea sau principiile celorlati. Asta nu trebuie totusi sa te opreasca din a fi sincera. Mai bine sa fii o nesuferita decat o ipocrita.

Cu toate astea ai grija la felul in care vorbesti. Unii inteleg mai greu sau au nevoie sa li se spuna lucrurile intr-o maniera cat mai usor de acceptat. Asa ca in loc sa ii spui prietenei tale ca s-a ingrasat (ceea ce o poate jigni si stim cat de dureros este pentru o femeie sa i se spuna ca nu este perfecta) poti incerca sa ii spui ca chipsurile, ciocolata si sucurile pe care le consuma nu sunt sanatoase. Ceea ce este la fel de adevarat.

Mai exista si categoria celor care se mint singuri. Cu ei este cel mai greu sa fii sincera. Pentru ei totul este un complot universal plamadit special impotriva lor. In acest caz, sa fii foarte directa nu va ajuta cu nimic. Cel mai bine este sa faci in asa fel incat ideile tale sa para ca sunt ale lor. "Cred ca aveai dreptate cand spuneai ca cei care nu sunt punctuali nu te respecta", poti sa ii spui iubitului tau cand intarzie si a treia oara la o intalnire. Chiar daca este evident ca el nu a spus asta niciodata.

Apoi mai sunt cei care s-au obisnuit sa creada ceva, le convine si orice teorie contrara le-ar da peste cap tot sistemul. Oricat de mult ai vrea sa ii deschizi ochii prietenei tale care se marita cu cine nu trebuie, n-ai cum sa faci asta fara a o debusola complet. Asa ca daca vrei totusi sa o avertizezi, ar fi mai bine sa-i ridici ei cateva intrebari "Cum te vezi cu el peste 10 ani?" sau ceva de genul acesta. Altfel, responsabilitatea de a fi anulat o nunta, s-ar putea sa devina prea greu de suportat.

Indiferent ce ai de spus si cui, nu uita ca important este sa te faci inteleasa si nu sa scapi (fara niciun efect) de cuvintele pe care le ai de zis.

ARTICOLE SIMILARE

FENOMEN PE FACEBOOK! David Beckham a strâns 800.000 de like-uri CU O POZĂ VIRALĂ!

Romanca ALINA – printre cele mai ieftine virgine iesite la vanzare! TOP 10

realitatea

Poza iubitului te scapă de durerile fizice

realitatea

Claudia Motea a colindat Marea Adriatica la bordul unui yaht de lux

realitatea

Prințesa Letizia a Spaniei și-a abandonat familia?

Acest copac este atât de toxic, încât nu poți sta sub el atunci când plouă. Poate duce la orbire

Andreea Damian

Scrie un comentariu