Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum sa invingi timiditatea

Multe femei se plang ca sunt singure pentru ca nu sunt si ele indraznete “ca altele”. Si ca femeile indraznete sunt cele care se bucura de toata atentia barbatilor. Dincolo de faptul ca aceasta teorie este mai degraba un mit, nimic nu le opreste pe timide sa devina indraznete. Te vei grabi sa spui ca cea mai sigura cale de a trece de la timiditate la indrazneala este mijlocita de cateva pahare de vin sau ce altceva iti place sa bei. Insa aceasta este doar o solutie pe termen scurt si cu efecte secundare daca nu obisnuiesti sa bei in mod curent (vezi ziua de dupa o betie). Iata deci ce poti face pentru a avea rezultate pe termen lung:

 

1. Lucreaza asupra stimei de sine. In principiu exista doua cauze majore pentru care esti timida.

a. Esti extrem de constienta de tine insati si analizezi mereu daca ceea ce ai facut este bine sau rau. b. Ai o tendinta de a vedea partea negativa a persoanei tale si te gasesti pe sine neinteresanta.

 

Ambele motive te pot face sa te simti nesigura de propria persoana. Ceea ce trebuie sa faci in acest caz este sa fii la fel de dispusa sa iti constientizezi punctele tari si sa te concentrezi pe dezvoltarea lor. S-ar putea sa nu fii cea mai frumoasa femeie din lume, dar este posibil sa fii foarte desteapta. S-ar putea sa nu fii cea mai amuzanta persoana din lume, dar cu siguranta poti fi o buna prietena.

 

2. Extinde-ti zona de confort. De obicei oamenii timizi nu se forteaza sa faca mai mult decat ceea ce ei cred ca pot face. Asa ca poti incepe prin a face lucruri pe care, in mod normal, nu vrei sa le faci. Nu iti place sa fii sociabila, atunci fii sociabila, nu iti place sa iti spui pararea, atunci spune-ti parerea si asa mai departe. Treci dincolo de limitele tale anterioare. Vei descoperi ca este amuzant. Imagineaza-ti ce interesant va fi cand toti cei care te credeau tacuta vor vedea ca de fapt ai propriile idei si ai si curajul sa le spui cu voce tare.

 

3. Fii prima care saluta si incepe o conversatie. Nu, nu mai este cazul sa eviti persoanele cunoscute pe strada doar ca sa nu le saluti de teama ca vor initia o discutie. Dimpotriva, fii tu cea care incepe o conversatie. Nu trebuie neaparat sa fie una stiintifica. Poti incepe cu ceva simplu cum ar fi starea vremii, moda sau filme. In functie de cum crezi ca te vei descurca mai bine, poti incerca sa vorbesti cu pesoane care sunt la fel de timide ca tine, astfel te vei simti tu insati o persoana volubila care ii poate ajuta pe altii. Fie poti incepe o discutie cu o persoana vorbareata care va ghida discutia astfel incat sa nu existe goluri de conversatie care te-ar putea face sa crezi din nou ca ceea ce ai de spus nu este interesant.

 

4. Pregateste-ti mintea inainte de a lua contact cu ceilalti. Daca trebuie sa tii un discurs in fata unui numar mare de persoane si asta ti se pare terifiant, incepi cu ceva mai mic. Vorbeste-le unor copii, familei tale, prietenilor, vanzatoarei de la magazin. On orice caz unor persoane pe care le gasesti mai putin “amenintatoare”.

 

5. Relaxeaza-te. Obastacolul major in cazul timizilor este teama de a se simti umiliti de propria ridiculozitate. Insa, incepi prin a te gandi care este cel mai rau lucru ce se poate intampla in cazul in care vei spune ceva nepotrivit. Vei fi ignorata. Ei bine, cine spune ce este interesant si ce nu? Poate ca persoana careia i te-ai adresat nu este ea insasi suficient de amuzanta/inteleapta incat sa inteleaga interventia ta.

6. Amuza-te fiind altfel! este de fapt cea mai buna solutie pentru invingerea timiditatii. Distreaza-te spunand ce crezi. Razi la glume nesarate. Fa aluzii ironice (nu rele). Iti vei da curand seama ca de fapt nu ceea ce spui este cu adevarat important ci felul in care abordezi situatia.

 

Si daca toate aceste solutii nu vor merge foarte bine din prima, te asigura ca in cel mai rau caz vei deveni foarte repede o timida despre care nu stie nimeni ca este timida.

ARTICOLE SIMILARE

Desert de vara – Budinca din cirese

realitatea

Aroganta maxima! Cine s-a costumat de Halloween in Bianca Dragusanu?

MOMENTE DE CUMPĂNĂ pentru o vedetă din România! CANCERUL a RECIDIVAT

Afrodisiacul ideal pentru Valentine’s Day: Supa de testicule de taur / Foto & Reteta de Sf. Valentin!

Despre universul vloggerilor influenți pe care-i ascultă copiii sau cum YouTube naște miniscandaluri

Dora Constantinovici

Anna Lesko a lămurit misterul noului său bust: «Am apelat la…»

1 comentariu

Cum sa invingi timiditatea | The News Tub 9 November 2011 at 10:40

[…] tabu.ro More Life Style […]

Răspunde

Scrie un comentariu