Home > beauty > Iata cum vom putea scapa definitiv de vergeturi

Iata cum vom putea scapa definitiv de vergeturi

Tratamente pentru ridurile fine, pete sau pentru a avea o piele mai stralucitoare si mai tanara exista! Parca poti da un simplu “delete” si dispar, insa cand vine vorba de vergeturi, din momentul in care au aparut, ramai cu ele. Cel putin, in prezent. Le poti ascunde, dar vara, cand vei purta doar costumul de baie, nu vei avea cum sa le camuflezi. Insa, un nou studiu ne da sperante.

Vergeturile sunt tesuturi elastice care s-au rupt cand pielea a fost mai intinsa decat a putut suporta. Exista tratamente care ascund vergeturile pentru o perioada scurta de timp sau tratamente care micsoreaza vergeturile, insa nu le elimina. “Acum, nimic nu trateaza definitiv. Trebuie sa intelegem asta pentru inceput.”, a declarat Jeannette Graf, profesor in dermatologie la Mount Sinai School din New York.

In urma unui studiu creat de compania 23andMe, cercetatorii au reusit sa localizeze o baza genetica a vergeturilor. “Odata ce ai identificat o gena, atunci poti interactiona cu ea si exista tehnologii care ne vor permite sa facem asta”, a declarat Debbie Downer, unul dintre cercetatorii care lucreaza la acest proiect.

In concluzie, chiar daca este inca prea devreme sa ne pronuntam, s-a localizat “gena vergeturilor” si odata localizata cauza poti crea tratament. Acum putem doar spera, ca in viitorul foarte apropiat ne vom bucura de un tratament care va elimina definitiv vergeturile.

Foto: Shutterstock

Articole asemanatoare
OMS
Avertismentul OMS: atenție la remediile tradiționale împotriva Covid-19
cartof
A folosit sucul de la cartof pe rădăcinile părului. Motivul te va surprinde
STUDIU: S-a inventat leacul pentru alergia la arahide
Tratamentul bizar pe care Madonna îl aplică tenului cu furculița

Comenteaza acest articol

Iata cum vom putea scapa definitiv de vergeturi

by   1 min
0