Tabu
Image default
BEAUTY

Cum tratezi și atenuezi acneea în timpul menopauzei

Bufeuri, schimbări de dispoziție, transpirații nocturne… Menopauza aduce cu ea o serie de efecte secundare nedorite. De parcă nu ar fi de ajuns, poate apărea (sau reapărea) acneea pe față în acest timp. Da, dacă ne-am gândit că acneea ne afectează doar în perioada adolescenței, este departe de a fi cazul, poate apărea la orice vârstă, fie că avem 20, 30, 40 de ani și chiar mai mult.

Acneea la menopauză se datorează diferiților factori, primul fiind schimbările hormonale grele pe care le suferă organismul tău în această perioadă. În jurul gurii, pe bărbie sau pe linia maxilarului, această acnee se caracterizează cel mai adesea prin coșuri destul de adânci sub piele. 

Acneea în timpul menopauzei este legată de schimbările hormonale

Dacă acneea apare în timpul menopauzei, este în principal pentru că hormonii tăi sunt ca un roller coaster! Potrivit lui Jessie Cheung, scăderea estrogenului și creșterea testosteronului în această perioadă sunt responsabile pentru o modificare a pielii: devine mai grasă, uneori cu porii înfundați. În plus, stresul asociat cu această perioadă dificilă influențează și aspectul pielii tale. Acneea care apare în timpul menopauzei trebuie tratată atât din interior, cât și din exterior.

Trei sfaturi pentru ameliorarea acneei la menopauză: formule blânde, hidratare și protecție solară

Pentru a-ți trata acneea din exterior și în profunzime, există și ingrediente pe care să le integrezi în rutina ta de frumusețe. Printre acestea, retinolul sau acidul salicilic, renumit pentru efectele lor asupra pielii predispuse la acnee. În timpul menopauzei, pielea tinde să devină mai uscată și mai reactivă. Prin urmare, trebuie să rămânem vigilenți cu privire la utilizarea acestor ingrediente, ceea ce poate agrava problema.

Așadar, apelați la formule extrem de blânde, cu o concentrație minimă a acestor ingrediente. În plus, este important să îți hidratezi pielea, dimineața și seara, pentru a contracara potențialele efecte negative ale acestor ingrediente. Nu uita să încorporezi crema de protecție solară în rutina ta, care să fie aplicată în fiecare zi, pentru a-ți proteja pielea. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Sephora rupe colaborarea cu fiica lui Lori Loughlin din cauza scandalului de corupție

Andreea Damian

Antrenamentul în 9 pași care îndepărtează grăsimea facială și combate ridurile

Andreea Damian

Misterul operatiilor estetice ale lui Marilyn Monroe a fost dezvaluit

WOW! Chiar exista crema intens hidratanta care nu lasa o senzatie grasa pe piele!

realitatea

Epilare definitiva – un moft sau o necesitate?

realitatea

Secretele naturii

realitatea

Scrie un comentariu