Tabu
LIFESTYLE

Dacă găsești o sticlă de apă pe mașina ta, mergi direct la o secție de poliție

Pericolul te poate aștepta oriunde. Escrocii devin din ce în ce mai sofisticați în încercările lor de a se apropia de tine și de a-și folosi abilitățile pentru a te înșela. Folosesc lucruri ciudate, cum ar fi plicuri în mașină și alte chestii ciudate pe capotă pentru a-i viza pe toată lumea, indiferent de vârstă și de trecut. Să vedem cum poți recunoaște trucurile lor și să știi ce să faci.

E seara târziu. Îți parchezi mașina în parcarea supermarketului, o încui și mergi la cumpărături. Când te întorci, vezi că cineva a înfășurat o cămașă în jurul uneia dintre ștergătoarele tale de parbriz. Nu te opri pentru a scoate piesa de îmbrăcăminte de pe parbriz dacă ți se întâmplă cu adevărat acest lucru. În schimb, urcă în mașină cât mai repede posibil și pleacă. Găsește un loc bine luminat, de preferință cu alți oameni în jur și abia apoi oprește-te.

Ce să faci cân găsești un tricou prins de ștergătoarele mașinii?

Este un truc relativ nou folosit pentru a distrage atenția șoferilor singuri: cămașa sau altă bucată de pânză mare te face să te oprești și să o scoți. În timp ce faci asta, ei se pot strecura pe lângă tine și cine știe ce se întâmplă atunci? Dacă ai cu tine și sacoșe de cumpărături, cel mai bine este să nu-ți deschizi nici portbagajul, pentru că te face și vulnerabil și te împiedică să acționezi rapid. Aruncă-le în mașină și sortează-le mai târziu, când ești în siguranță.

Ceea ce ar putea trimite și mai mulți fiori pe șira spinării este să găsești un plic în interiorul mașinii tale. Cu siguranță ai închis-o înainte de a pleca, deci cu a pătruns plicul în mașină? Să presupunem că l-ai deschis. În acest caz, s-ar putea să găsiți un mesaj în interior care spune ceva de genul „Stimate domnule/doamnă, am testat securitatea mașinii dumneavoastră și am găsit-o nesatisfăcătoare. După cum puteți vedea, mașina dvs. poate fi spartă cu ușurință. Ne așteptăm să ne plătiți pentru acest test și, în schimb, ne vom asigura că trimitem pe cineva care să vă ajute să instalați un sistem de securitate mai bun.”

În mașină a ajuns un plic cu un mesaj

E bine că nu au luat nimic, așa că aruncă plicul și nu ține cont de mesaj. Dacă plătești escrocii, este posibil să o facă din nou sau chiar să încerce ceva mai rău. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mergi la un service auto de încredere și să-ți verifice sistemul de securitate sau chiar să îl înlocuiască.

O sticlă de apă pe capota mașinii tale este un semn că ești în pericol. Asemenea unui articol de îmbrăcăminte de pe ștergătoarele de parbriz, este menit să-ți distragă atenția și să te facă să cobori din mașină, dar acest caz este și mai rău. Chiar dacă nu ieși să scoți sticla sau orice alt obiect relativ mare și care te distrage și să conduci acasă imediat, s-ar putea să te gândești la ceva groaznic.

Oamenii care au pus sticla pe capota mașinii tale s-ar putea să fi instalat un tracker GPS pe mașina ta, așa că conducerea acasă te expune riscului ca ei să te urmărească acolo. Ar trebui fie să găsești un loc sigur cu mulți oameni în jur și să verifici mașina pentru tracker, fie să mergi direct la cea mai apropiată secție de poliție și să le ceri să o facă în locul tău.

De ce să nu faci poze străinilor?

Când un străin îți cere să le faci o poză și îți dă un telefon, nu te grăbi s-o faci. Privește-l mai întâi. Dacă arată suspect sau neprietenos, este mai bine să refuzi politico. Aceasta ar putea fi o fraudă. Îți dă telefonul, pornești camera și vezi că s-a stricat — imaginea din fotografie este deteriorată. Îi dai străinului telefonul înapoi, iar ei te acuză că ai stricat telefonul, apoi îți cere bani. Într-o astfel de situație, este mai bine să nu intri în panică și să nu fii provocat. Pleacă calm. Dacă se comportă prea agresiv, atunci sună la poliție.

Hoții pot pune un fluturaș publicitar, un ziar sau un autocolant pe ușa casei sau apartamentului tău. Poți găsi o bucată de hârtie sau o bandă subțire dintr-o sticlă de plastic în prag. Dacă nu scoți unul dintre aceste obiecte o perioadă lungă de timp, atunci hoții înțeleg că nu ești acasă. Astfel, hoții marchează clădirile și apartamentele în care se ajunge ușor.

La urma urmei, a intra într-un apartament gol este mult mai sigur. Deci, de îndată ce vezi un obiect străin, scapă imediat de el. Dacă un fluturaș sau un semn de carte atârnă pe ușă pentru una sau două zile, îi spune hoțului că nu e nimeni acasă. Pe lângă fluturași, pot exista etichete ciudate pe ușa casei sau a apartamentului – numere, cruci sau alte simboluri. Așa marchează hoții casele în care sunt pe cale să pătrundă. Dacă vezi un astfel de semn, este mai bine să suni la poliție.

Când alegi un loc de parcare, cel mai bine este să le eviți pe cele de lângă vehicule mai mari decât al tău. Îți blochează linia vizuală și poți deveni rapid ținta unei persoane cu intenții rele care se ascunde în spatele dubei sau camionului de lângă mașina ta.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Amenzi uriașe pentru românii care folosesc greşit cardul de energie

Andreea Damian

3 vedete care si-au facut tatuaje in numele partenerilor… din pacate!

realitatea

Ce cautau zecile de PREZERVATIVE in epava avionului din APUSENI?

Vaccinul anticancer, testat cu succes

Dove a inspirat 17.200 de femei să-și descopere frumusețea

Ce spune culoarea ta preferată despre personalitatea ta

Tabu Tabu

Scrie un comentariu