Tabu
Image default
HEALTH

Ce alimente să consumi în zilele toride de vară

Vineri şi posibil şi sâmbătă s-ar putea înregistra primele zile în care maximele să se apropie de pragul unei zile de caniculă, 34 de grade.

Specialiștii în nutriție recomandă ca în timpul sezonului cald să acordăm atenție sporită alimentelor pe care le consumăm. Este indicat să renunțăm la alimentele care ne pot dăuna sănătății în această perioadă. Este vorba despre alimente grase și procesate. De asemenea, este important să ne hidratăm corpul în zilele soride.

SUPA

Este unul dintre alimentele care te ajută să te hidratezi în zilele caniculare. Alege una formată din legume, cât mai ușoară. Este o alegere mai bună în detrimentul supei cu carne.

ROȘII

Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut ce previne cancerul. Ele sunt 94% apă și sunt perfecte într-o salată sau într-un sendviș.

CASTRAVEȚI

Un alt aliment foarte hidratant este castravetele. Acesta conține foarte multă apă și conferă un sentiment de prospețime.

SALATĂ VERDE 

Frunzele verzi sunt compuse din 80-95% apă. Acestea se digeră și ușor. De asemenea, frunzele de țelină sunt benefice pe timpul zilelor de vară deoarece conțin puține calorii și au apă în procent de 95%. Broccoli are un nivel ridicat de fibre care ajută digestia într-un mod alert. Fiind 91% apă, aceste legume vă răcoresc și merită să fie consumate.

ARDEI IUTE

Ardeiul iute este recomandat în această vară deoarece ajută la perfecționarea circulației sângelui și ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul transpirației. De asemenea, în cel mai scurt timp va provoca și răcirea corpului.

PEPENE

Pepenele galben este delicios și poate înlocui chiar și apa. El se găsește în timpul verii și are un conținut scăzut de calorii și ridicat de apă, având peste 95%.

FRUCTE DE PĂDURE

Fructe de pădure se pot consuma în toată perioada anului datorită antioxidanților pe care le conțin. Murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele oferă răcire organismului, conform medicinei tradiționale chineze.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

Andreea Damian

Care e secretul Cristinei Spătar pentru noua ei talie de viespe

Tabu Tabu

De ce curățarea zăpezii din dreptul casei este o activitate riscantă pentru inima ta

Andreea Damian

14 plante care țin țânțarii la distanță și miros grozav

Andreea Damian

Alimentul minune care curăță plămânii

Andreea Damian

Moduri istețe de a face sistemul digestiv să funcționeze fără probleme de sărbători

Andreea Damian

Scrie un comentariu