Tabu
Image default
CULTURE Slider

DAFT PUNK ⎢ Două casete din 1995, găsite într-un club din Avignon

Fiul fostului patron al clubului Le Privé din Avignon a descoperit întâmplător două casete vechi de 25 de ani ale celebrului duo Daft Punk. Cele trei ore de înregistrări sunt acum disponibile pe Youtube. 

Un club cu istorie 

Două casete cu muzica celui mai celebru duo de beat-uri electronice, vechi de un sfert de secol, au fost descoperite într-un club de noapte din sudul Franței. Un DJ set inedit de trei ore, semnat de formația Daft Punk și înregistrat la 18 noiembrie 1995 în clubul Le Privé din Avignon este acum disponibil pe Youtube. 

În universul muzicii tehno franceze, acest club, inaugurat la data de 10 noiembrie 1993, într-o fostă carieră în piatră, a devenit o adevărată instituție de cultură. Carl Cox, Jeff Mills, Laurent Garnier, Derrick May sau chiar Richie Hawtin au pus muzică în acest club faimos. 

Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem Christo, fondatorii formației Daft Punk le-au călcat acestora pe urme. Într-o seară de sămbătă din toamna anului 1995, cei doi au debutat pe scena clubului francez. Nu a fost prima și ultima lor apariție, căci în anul imediat următor au revenit la Le Privé cu un nou concert. În magazinul de muzică, numit Tsugi, care se află actualmente pe locul clubului, fiul fostului proprietar, Benoît Chow, a dat peste aceste casete pierdute.

„Tatăl meu […] mi-a vorbit mereu despre o înregistrare a celor de la Daft Punk făcută în club, pe care n-a mai recuperat-o niciodată. Săptămâna trecută, în timp ce făceam ordine în magazin, am dat peste o cutie plină cu casete pe care le-am recunoscut. În timp ce le sortam, am văzut că una dintre ele avea o etichetă pe care scria «Daft Punk nº2».”, a relatat Benoît Chow pentru Le Figaro.

House, techno și acid

Înregistarea de aproape trei ore se deschide cu Da Funk, un single lansat la puțin timp după acea prestație de la  Le Privé, în decembrie 1995. De la house la acid, trecând prin vibe-urile techno, redescoperim originile Daft Punk și energia de la acele rave parties din anii 1990. 

Totuși, nu este tocmai întâmplător faptul că fiul fostului proprietar a dat peste această comoară. Pe canalul său de Yotube, numit Archives Privées, Benoît Chow încarcă în mod relugat vechi set-uri de muzică electronică, înregistrate în clubul tatălui său, printre care se numără creațiile unor artiști ca Jeff Mills, Bob Sinclar, Manu Le Malin și Vitalic.

sursa: Le Figaro 

ARTICOLE SIMILARE

8 trăsături care în trecut erau considerate defecte, dar au devenit atuuri în 2020

Tabu Tabu

Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună

realitatea

Arta contemporană și distanțarea socială

Ciocîrlan

Sărbătoritul zilei

realitatea

Noile recomandări OMS: copiii sub 3 ani nu trebuie expuși deloc ecranelor

Andreea Damian

FASHION SHOW ⎢ Saint Laurent, feerie în deșert

Ciocîrlan

Scrie un comentariu