Tabu
CULTURESlider

DAFT PUNK ⎢ Două casete din 1995, găsite într-un club din Avignon

Fiul fostului patron al clubului Le Privé din Avignon a descoperit întâmplător două casete vechi de 25 de ani ale celebrului duo Daft Punk. Cele trei ore de înregistrări sunt acum disponibile pe Youtube. 

Un club cu istorie 

Două casete cu muzica celui mai celebru duo de beat-uri electronice, vechi de un sfert de secol, au fost descoperite într-un club de noapte din sudul Franței. Un DJ set inedit de trei ore, semnat de formația Daft Punk și înregistrat la 18 noiembrie 1995 în clubul Le Privé din Avignon este acum disponibil pe Youtube. 

În universul muzicii tehno franceze, acest club, inaugurat la data de 10 noiembrie 1993, într-o fostă carieră în piatră, a devenit o adevărată instituție de cultură. Carl Cox, Jeff Mills, Laurent Garnier, Derrick May sau chiar Richie Hawtin au pus muzică în acest club faimos. 

Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem Christo, fondatorii formației Daft Punk le-au călcat acestora pe urme. Într-o seară de sămbătă din toamna anului 1995, cei doi au debutat pe scena clubului francez. Nu a fost prima și ultima lor apariție, căci în anul imediat următor au revenit la Le Privé cu un nou concert. În magazinul de muzică, numit Tsugi, care se află actualmente pe locul clubului, fiul fostului proprietar, Benoît Chow, a dat peste aceste casete pierdute.

„Tatăl meu […] mi-a vorbit mereu despre o înregistrare a celor de la Daft Punk făcută în club, pe care n-a mai recuperat-o niciodată. Săptămâna trecută, în timp ce făceam ordine în magazin, am dat peste o cutie plină cu casete pe care le-am recunoscut. În timp ce le sortam, am văzut că una dintre ele avea o etichetă pe care scria «Daft Punk nº2».”, a relatat Benoît Chow pentru Le Figaro.

House, techno și acid

Înregistarea de aproape trei ore se deschide cu Da Funk, un single lansat la puțin timp după acea prestație de la  Le Privé, în decembrie 1995. De la house la acid, trecând prin vibe-urile techno, redescoperim originile Daft Punk și energia de la acele rave parties din anii 1990. 

Totuși, nu este tocmai întâmplător faptul că fiul fostului proprietar a dat peste această comoară. Pe canalul său de Yotube, numit Archives Privées, Benoît Chow încarcă în mod relugat vechi set-uri de muzică electronică, înregistrate în clubul tatălui său, printre care se numără creațiile unor artiști ca Jeff Mills, Bob Sinclar, Manu Le Malin și Vitalic.

sursa: Le Figaro 

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai frumoase ținute de la Premiile Grammy 2021

Andreea Damian

Cine va interpreta rolul Prințesei Diana în ultimele două sezoane din The Crown

Andreea Damian

Copiii ducilor de Cambridge și-au făcut debutul pe covorul roşu. FOTO

Andreea Damian

Lumea s-a schimbat din cauza COVID-19! Magazine din București, închise, evenimente, anulate

Tabu Tabu

Cybermental festival

realitatea

Michelle Obama, cea mai frumoasă declarație de dragoste pentru Barack, de ziua lui

Andreea Damian

Scrie un comentariu