Home > Lifestyle > De ce a fugit de acasa IULIA IONESCU? Adevaruri care dor: CE va face la 18 ani???

De ce a fugit de acasa IULIA IONESCU? Adevaruri care dor: CE va face la 18 ani???

iulia ionescu 15 ani

IULIA IONESCU a pus pe jar o tara intreaga. Timp de 4 zile, ea a fost cautata zadarnic. Se stia despre fata de 15 ani ca e o eleva eminenta, care nu rata nicio olimpiada. Era si un pic mai bisericoasa, chiar avea un duhovnic. De ce, totusi, sa aiba un duhovnic la varsta asta? Nu contestam calitatea morala a parintelui Visarion Alexa si ne asumam ca preotul a fost de buna intentie. Totusi, e ciudat ca parintii nu stiau ca fata lor corespondeaza pe mail cu un preot si ca numai lui ii dezvaluie cele mai tenebroase secrete, precum si planurile de viitor. IULIA era convinsa ca vine Apocalipsa si ca ea trebuie sa I se dedice lui Hristos. Parintii ei nu constientizau profunzimea acestei trairi. Ceea ce nu s-a spus pana acum e ca parintii Iuliei erau divortati de 6 ani. Sa aiba si asta de a face cu viata interioara secreta a fetei? Probabil ca da. Vehementul tata, care tuna si fulgera in directia duhovnicului, ar trebui sa se gandeasca la asta. Nu il poate condamna nimeni pentru divort, insa nici el nu poate da vina la infinit pe altii.

Dorinta de calugarire a fetei nu era noua. Parintii o cunosteau, de asemenea si preotul-duhovnic. Iata ce citim pe www.adevarul.ro : “Duhovnicul Iuliei Ionescu, Visarion Alexa, a declarat pentru MEDIAFAX că a discutat cu mama şi cu bunica ei în legătură cu dorinţa fetei de a pleca la mănăstire şi au reuşit împreună să o oprească, în urmă cu doi – trei ani, iar tânăra nu i-a indicat vreodată mănăstirea unde ar vrea să stea. Visarion Alexa, preotul paroh al Biserii Sfântul Nicolae din Militari, este atât duhovnicul Iuliei, dar şi al mamei şi bunicii acesteia, iar fata nu venea niciodată singură la spovedanie, ci însoţită de una dintre cele două, care rămânea la câţiva metri depărtare. Iulia şi familia sa, mai puţin tatăl, veneau la biserică duminică de duminică, iar în urmă cu aproape trei ani fata i-a mărturisit duhovnicului că vrea să plece la o mănăstire.

“A existat o discuţie cu mama şi cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reuşit să o oprim eu, mama, bunica, toţi ne-am implicat şi am oprit-o pe Iulia. Şi am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinţii nu şi-au făcut datoria. Mama şi bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut faţă de un copil, să încerce să o facă să înţeleagă că nu este încă vremea să facă opţiuni de viaţă în sensul acesta”, a spus Alexa.

Referitor la faptul că a primit un e-mail în care Iulia îi spunea că vrea să plece la mănăstire şi că textul nu a ajuns la părinţi, preotul a arătat că adresa sa de email este publică şi că primeşte şi câte 30 de mail-uri pe zi, având 6.000 de mesaje necitite.

Preotul a mai spus că niciodată tânăra nu i-a indicat mănăstirea la care ar vrea să stea.

Întrebat dacă o mănăstire ar fi putut-o primi fără să semnaleze acest lucru, Alexa a răspus că “a o primi da, a rămâne nu”.

“Dacă cineva bate la uşa mânăstirii cerând ajutor să ştiţi că nu li se cere nici buletinul şi nici cazierul. Orice mânăstire poate să ofere ospitalitate, să dea o farfurie cu mâncare atunci când cineva străin bate la uşa ei. Când primesc un copil, e posibil să se alerteze puţin, dar tot îl primesc. Nu avea la ea niciun document, absolut nimic, şi nu arăta ca un copil de 15 ani, ci mai degrabă ca unul de 18 ani, aşa că ea ar fi putut fi găzduită de o mănăstire, dar ziua următoare s-ar fi vorbit cu ea cine este şi cum poate fi ajutată. Dacă ar fi urmat un proces firesc, fără amploarea pe care a avut-o acest eveniment, cu certitudine în câteva zile ar fi fost anunţată Poliţia, pentru că oricât ai vrea să ascunzi tot se află cine eşti”, a mai spus părintele paroh.

…Familia stia de dorinta de calugarire a Iuliei. Dupa cum si preotul-staret de la manastirea de calugari unde IULIA a innoptat vineri spre sambata stia exact cine era Iulia – politistii vor veni sa o caute acolo sambata dimineata. De ce familia nu a reactionat mai devreme, vorbind mai mult cu fata, fara a-si ascunde grijile dincolo de paravanul olimpiadelor? De ce un experimentat reprezentant al Bisericii nu a alertat din timp familia in privinta mailului care anunta intentia de fuga a fetei? De ce un alt reprezentant al bisericii, staretul de la Sihastria Raraului, si-a mintit superiorii de la Patriarhie si Arhiepiscopie, care desfasurau propria ancheta, apoi i-a mintit si pe anchetatorii trimisi in cautarea fetei?

Fata este acum acasa si se va reintoarce, probabil, la scoala. A ratat duminica olimpiada la fizica, faza pe municipiu, dar vor mai fi si alte ocazii. Ce ii va spune ea duhovnicului? Mama si bunica o vor mai insoti la biserica, pentru spovedanie? Tatal o va mai duce el, din proprie initiativa, la manastire, de proba, asa cum declara lsa un moment dat? Si, mai ales, ce va face, la 18 ani, IULIA IONESCU? Se va jertfi unei uniuni mistice si se va calugari sau va pleca sa invete, mai departe, la Harvard?

P.S. Staretul? Va fi sanctionat cumva de superiorii sai? Totusi, calvarul cautarii Iuliei putea fi scurtat o zi!

Articole asemanatoare
Schimb de mame, la concurs de prins paianjeni și frecat podele în patriarhat
De ce “ingrediente” are nevoie o masa perfecta in familie
Targul “10beneficii” – produse si servicii pentru tine si familia ta
Role model: Susan Sarandon

Loading...

Comenteaza acest articol

De ce a fugit de acasa IULIA IONESCU? Adevaruri care dor: CE va face la 18 ani???

by realitatea   3 min
0