Tabu
BEAUTY

De ce trebuie să purtați protecție solară și iarna

Nu uita să aplici protecție solară doar pentru că vremea este răcoroasă.

Deși adesea asociem crema de protecție solară cu vremea caldă de vară, este important să o aplicăm la fel în toiul iernii. Doar pentru că aerul se simte rece nu înseamnă că soarele nu produce raze UV ​​care pot duce la arsuri solare, leziuni ale pielii, pete întunecate și chiar cancere de piele.

Experții spun că acest obicei iarna este esențial, deoarece zăpada reflectă razele UV și poate provoca arsuri solare.

Oamenii au nevoie de o protecţie solară (cu SPF, adică) mai agresivă din cauza radiaţiilor care se reflectă în stratul de zăpadă, acum poate chiar mai mult decât în timpul verii. Să nu uităm că mulţi dintre noi participă iarna la activităţi în zone cu zăpadă (mergem la schi, facem snowboarding). Şi aproape 80% dintre radiaţiile UV se reflectă din zăpadă, în timp ce doar 25% se reflectă din nisip, explică specialiştii.

Specialiștii recomandă aplicarea protecției solare în fiecare dimineață în timpul iernii și apoi reaplicarea ei la fiecare două ore – exact așa cum ați face într-o zi fierbinte de vară. Au chiar și un sfat genial pentru a reaplica cremă de protecție solară în timp ce poarți machiaj: folosește un burete de amestecare, ca un Beautyblender, pentru a aplica produsul.

ARTICOLE SIMILARE

Fetița cu cel mai frumos păr din lume face furori pe Instagram

Andreea Damian

Cele trei trucuri geniale la care apelează Candice Swanepoel atunci când aplică anticearcănul

Andreea Damian

Terapie cu… pești!

realitatea

ADELE: Cum a slabit uluitor cantareata?

Cum să îți pregătești tenul pentru primăvară. 4 tratamente minune

Andreea Damian

Peria potrivită pentru tipul tău de păr

Andreea Damian

Scrie un comentariu