Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cantitatea exactă de protecție solară pe care ar trebui să o aplici pe față

După cum știi, este esențial să aplici protecție solară pentru a-ți proteja pielea. Dar care este cantitatea ideală de aplicat pe fața ta pentru a fi complet în siguranță? Iată răspunsul.

O mică atingere pe nas, frunte și bărbie și întindem. Dar este într-adevăr suficient pentru a proteja epiderma de razele UV? După cum știm, expunerea prelungită la soare – pe lângă faptul că este periculoasă pentru sănătate – are un efect devastator asupra pielii: îmbătrânire prematură, piele deteriorată și apariția petelor maronii.

Dacă ai în trusa de înfrumusețare de vară o nouă protecție solară bună – ai grijă să scapi de cele din vara trecută – cu indicele de protecție 20, 30 sau 50, este perfect. Dar atunci câtă protecție solară trebuie aplicată?

Cantitatea exactă de protecție solară care trebuie aplicată pe față

Indiferent dacă ai de gând să petreceți ziua la plajă sau doar să te plimbi prin oraș, este esențial să folosești protecție solară sau tratament SPF zilnic. Acesta ar trebui să fie, de asemenea, ultimul pas în rutina ta de înfrumusețare înainte de a pleca de acasă dimineața.

Cei de la revista Well & Good au întrebat un medic dermatolog care este cantitatea perfectă pentru o protecție optimă. Se recomandă aplicarea echivalentului a jumătate de linguriță de protecție solară pe față și gât pentru a asigura o acoperire suficientă și pentru a evita razele UV.

Dar corpul? „O cantitate insuficientă scade în mod clar nivelul de protecție față de expunerea la soare”, a scris Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor și Produselor de Sănătate (ANSM) din Franța în 2019. Pentru suprafața corpului, numărați, așadar, echivalentul a 6 lingurițe de protecție solară.

În cele din urmă, nu uita să reînnoiești în mod regulat aplicația de protecție solară (ideal la fiecare oră și jumătate) pentru o protecție ideală. Acum ești pregătită pentru vară!

ARTICOLE SIMILARE

Nicoleta Luciu, afectiune de cosmar! Un microb i-a invadat fata…

Șase cele mai bune remedii anti-mahmureală care nu dau greș

Andreea Damian

Mesajul emoționant al Eugeniei Șerban după ce și-a spus suferința ascunsă

Tabu Tabu

Celine Dion va fi celebrată într-un film biografic

Andreea Damian

Dana Rogoz, mesaj emoționant pentru că nu poate merge la mormântul tatălui ei

Tabu Tabu

Amina Muaddi, creatoarea de pantofi cu origini românești, are o poveste de viață ca în filme

Tabu Tabu

Scrie un comentariu