Tabu
Image default
CULTURE

De Ziua Nationala a Romaniei, DAN PURIC portretizeaza „sufletul romanesc”

Pentru actorul Dan Puric, pantomima este o tacere incarcata de miez. Presa straina l-a catalogat drept un ”maestru al perfectiunii si ingeniozitatii, al umorului negru, care innoieste arta pantomimei lui Chaplin si Marceau”. Acest ”maestru” care a incantat publicul de pe toate continentele, nu este ”scutit” de aprecierea audientei din Romania. Isi surprinde spectatorii cu un talent incomensurabil, iar jocul actoricesc sadeste, in sufletele tuturor celor prezenti, acea dorinta miraculoasa de a cauta, de a descoperi sensul si frumusetea vietii. Actorul, regizorul si scriitorul Dan Puric este, fara doar si poate, un reprezentant de onoare al culturii romanesti intampinat si rasplatit de intreaga audienta cu aplauze  frenetice, binemeritate.

Luni, 1 decembrie, de la ora 19:00, maestrul Dan Puric revine pe scena salii Studio a Teatrului National Bucuresti, in productia artistica  inegalabila – ”Suflet Romanesc”.

Spectatorii sunt invitati la TNB, sa celebreze Ziua Nationala a Romaniei in compania marelui artist, si sa profite de momentul oportun de a descoperi misterul mesajului inedit exprimat prin limbajul universal al pantomimei. Concretizat intr-un act artistic de succes, spectacolul ”Suflet Romanesc” nu ofera solutii, ci incearca sa redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualitatii romanesti si reprezinta, in esenta, biografia fiintei noastre, asa cum o  cunoaste Dan Puric. Dan Puric spune, prin pantomima, povestea iesirii din comunism a poporului roman, a incercarii sale de acomodare la sistemul occidental, cu pretul unor umilinte si a unor suferinte majore, in absenta unei adevarate intelegeri din partea Occidentului.

Spectacolul “Suflet romanesc” este  o izbucnire de revolta, umor si speranta, o metafora care ridica omul romanesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvalui o perspectiva mistica asupra istoriei, de natura sa-l faca sa renasca, o proba de inegalabil talent si o exceptionala virtuozitate in exprimarea artistica.

“Dedic acest spectacol poporului roman, frumusetii lui interioare necorupte, care intr-o zi il va ajuta sa se refaca. Iubind aceasta frumusete va avea puterea ca odata plecat in lume sa-i tamaduiasca si pe altii.” Dan Puric

ARTICOLE SIMILARE

Terminator 6. Îți vine să crezi? Între aceste fotografii au trecut 27 de ani

Andreea Damian

NETFLIX | Ce vedem nou în februarie

Andreea Damian

Eroiii din Titanic, din nou împreună pe ecrane

realitatea

Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

Andreea Damian

Paris ⎪ Concert de Revelion în realitate augmentată

Ciocîrlan

Rockferry, pe primul loc în topul de vânzări de albume britanice

realitatea

Scrie un comentariu