Tabu
Image default
lifestyle

Designerul săptămânii: Stella McCartney

Stella Nina McCarteney s-a născut în Londra, pe 13 septembrie 1971 și este, în prezent, un faimos designer vestimentar. Ea este fiica lui Sir Paul McCartney și a defunctei sale soții, Linda Eastman.

Stella a devenit interesată de haine la vârsta de 12 ani, când și-a creat prima jachetă. Trei ani mai târziu, a fost internă la Christian Lacroix, lucrând la prima sa colecție.

A studiat bazele modei la Colegiul de Design și Comunicare Ravensbourne și designul fashion la Colegiul Central de Artă și Design Saint Martins. Colecția ei de absolvire din 1995 a fost prezentată de prietenele ei, supermodelele Naomi Campbell, Yasmin Le Bon și Kate Moss – pe gratis. Show-ul a apărut apoi în toate ziarele, iar întreaga ei colecție a fost vândută buticului londonez, Tokyo.

Vegetariană strictă, Stella nu folosește piele sau blană în creațiile ei și este suporteră PETA. În martie 1997, McCartney a fost numită Director Creativ al casei de modă Chloé, pe urmele lui Karl Lagerfeld. Cu toate că Lagerfeld a fost sceptic că Stella se va descurca, aceasta a avut un succes fenomenal.

În 2000, Stella a primit Premiul "Designerul Anului", Vh1/Vogue. În 2001 Stella a plecat de la Chloé pentru a se alătura echipei de la Gucci.

În 2007, McCartney a lansat o linie de îngrijire cosmetică organică, numită Care. Printre numeroasele ei colaborări de menționat sunt cele cu H&M, Adidas și Gap. Stella McCartney este căsătorită din 2003 cu editorul britanic, Alasdhair Willis.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine se află la Londra

realitatea

Love Story

realitatea

Valentino la Muzeul de Arte Decorative din Paris

realitatea

Peste 100 de fotografii cu Marilyn Monroe, scoase la licitație

realitatea

Michael Jackson avea nas fals

realitatea

Reduceri aniversare DOMO!

Scrie un comentariu