Tabu
lifestyle

Detaliu ciudat din pictura despre Invierea lui IISUS de la Vatican

Într-un articol publicat în L’Osservatore Romano, publicaţia semioficială de la Vatican, Antonio Paolucci, directorul Muzeului Vaticanului, spune că acel detaliu, rămas neobsevat vreme de multe secole, a fost descoperit într-o scenă despre Învierea lui Iisus, pictată de un maestru din timpul Renaşterii, Pinturicchio, informează huffingtonpost.com. Acoperită cu straturi de funingine, acumulate de-a lungul secolelor, experţii care lucrau la restaurarea acelei picturi au descoperit o scenă inedită, în care apar bărbaţi goi, purtând pe cap coroane de pene şi care par să danseze. Un bărbat călare este şi el vizibil în acea scenă, conform www.jurnalul.ro

Potrivit lui Antonio Paolucci, fresca realizată de Pinturicchio datează din anul 1494, la doar doi ani după ce Cristofor Columb “descoperise” cele două Americi. Fresca este localizată în apartamentul Borgia din Palatul Apostolic de la Vatican, un apartament de trei camere folosit în trecut de papa Alexandru al VI-lea, celebrul şi infamul Rodrigo Borgia. Desenele din acea frescă sunt în concordanţă cu povestirile lui Columb care spunea că a fost salutat de bărbaţi goi, pictaţi cu negru şi roşu şi care dansau pentru exploratorii europeni sosiţi de pe mare pe ţărmul a ceea ce ei credeau pe atunci că era Asia de Est.

Antonio Paolucci spune că papa Alexandru al VI-lea (Rodrigo Borgia), care era spaniol, avea legături strânse cu monarhia spaniolă, care a finanţase expediţia lui Columb. Ales papă în 1492, Alexandru al VI-lea a arătat un interes particular faţă de continentul nou descoperit. În 1493, el a publicat documentul care împărţea Lumea Nouă, al cărei teritoriu nu era încă explorat, între Spania şi Portugalia, principalele puteri navale ale lumii din acea vreme.

ARTICOLE SIMILARE

Mircea Radu s-a CASATORIT cu Raluca Olaru in sufrageria socrului!

Un tip miraculos

realitatea

Ghici cine iese din mașină

realitatea

Reese Witherspoon și-a amenințat invitații la nuntă

realitatea

George Clooney, Matt Damon şi Daniel Craig, răspunsuri trăsnite pentru Vanity Fair

realitatea

”Corpul femeilor a devenit un adevarat camp de razboi ”

Scrie un comentariu