Home > Lifestyle > culinar tabu > Cea mai populara reteta de Paste! DROB de miel – ingrediente, mod de preparare si sfaturi practice

Cea mai populara reteta de Paste! DROB de miel – ingrediente, mod de preparare si sfaturi practice

INGREDIENTE
● măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame

● două ouă fierte

● două ouă crude

● o felie pâine muiată în lapte

● o legătură de ceapă verde

● o legătură de pătrunjel

● o legătură de mărar

● o lingură de smântână

● sare

● piper după gust

● prapurul sau o foaie de tăiţei

● ulei pentru uns tava

MOD DE PREPARARE
Pentru prepararea DROBULUI DE MIEL, trebuie să fierbeţi mai întâi măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc măruntaiele se trec prin maşina de tocat carne, împreună cu felia de pâine înmuiată. Dacă vreţi, inima şi rinichii se pot tăia feliuţe cu un cuţit. Mai apoi, adaugaţi ouăle crude, smântână, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu tot.

Amestecaţi totul, iar mai apoi ungeţi o formă – după preferinţă: tăviţă smălţuită sau forma de chec. Prapurul se spală şi se întinde în formă, lăsând mult şi pe margini. Puneţi o jumătate din umplutură, puneţi ouăle fierte – la alegere: sferturi pe toată suprafaţa umpluturii sau tăiate în jumătăţi în mijlocul umpluturii – puneţi restul umpluturii necesare pentru DROBUL DE MIEL, aranjaţi cu lingura şi întoarceţi marginile prapurului peste umplutură. Lasăţi în cuptorul încins DROBUL DE MIEL timp de 30 de minute.

Dacă îl pregătiţi din măruntaie cumpărate separat şi nu aveţi prapur, poţi să îl coaceţi într-o foaie de taieţei sau în foietaj, de aproximativ 400 de grame. În acest caz, foaia trebuie unsă cu ou. Pentru persoanele care nu suportă mirosul cărnii de miel este chiar indicat să înlocuiască prapurul cu orice foaie de aluat. DROBUL DE MIEL se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi.
www.gandul.info


Comenteaza acest articol

Cea mai populara reteta de Paste! DROB de miel – ingrediente, mod de preparare si sfaturi practice

by   1 min
0