Home > Health > E bine să facem băi fierbinţi și să mergem la saună în timpul sarcinii?

E bine să facem băi fierbinţi și să mergem la saună în timpul sarcinii?

băi

Da, vă vor răspunde specialiștii. Cu condiția ca sensiunea de relaxare să nu depășească 20 de minute, scrie Daily Mail. Astfel veți evita supraîncălzirea bebelușului din burtică.

Gravidele se pot relaxa liniștite în băi fierbinți sau pot sta la saună pentru o perioadă scurtă de timp, sunt de părere cercetătorii australieni.

Experții din domeniul sănătății le recomandă viitoarelor mămici băile calde, în special la începutul sarcinii, pentru a evita riscul de avort spontan sau de naștere prematură, în trimestrele următoare. Creșterea temperaturii corporale poate duce la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce duce la reducerea cantității de oxigen și a nutrienților care se transmit la făt.

Cercetătorii australieni de la Universitatea din Sydney au analizat modul în care aceste activități au modificat temperatura corporală. Aceștia au observat, de asemenea, modul în care exercițiile prenatale în apă, cum ar fi aqua gym, afectează temperatura corporală a gravidei. Specialiștii au descoperit că nicio femeie implicată în studiu nu a avut o temperatură a coprului mai mare de 39 de grade Celsius.

Ei au analizat rezultatele a 12 studii care au implicat 347 de femei însărcinate în diverse stadii ale sarcinii, ca răspuns la stresul prin căldură, fie prin exerciții fizice, fie prin încălzire pasivă. Răspunsurile au fost măsurate în funcție de intensitatea și durata exercițiilor, precum și de temperatura și umiditatea mediului ambiant.

Ei au descoperit că temperatura cea mai ridicată a unei băi a fost de 36,9 ° C, 37,6 ° C pentru expunerea la sauna, precum și 38,3 ° C pentru exerciții fizice în apă. Ca urmare, femeile pot face băi fierbinți sau saune timp de 20 de minute, indiferent de stadiul sarcinii în care se află.

Articole asemanatoare
chimicale
Expunerea la chimicale în timpul sarcinii ar putea afecta plămânii copilului
sarcini
Studiu: Cât ar trebui să aștepte femeile între sarcini
depresie
Băile fierbinți ar putea trata simptomele depresiei
cancer mamar
Nașterea prematură la 34 de săptămâni poate reduce riscul de cancer mamar?

Comenteaza acest articol

E bine să facem băi fierbinţi și să mergem la saună în timpul sarcinii?

by Andreea Damian   1 min
0