Home > Lifestyle > Stiri > Electrocriza

Electrocriza

Scaderea Altex este mai mare decat media pietei (aceasta a scazut in primul trimestru cu aproximativ 33%), iar Ostahie o pune pe seama faptului ca ponderea vanzarilor bazate pe credit de consum a fost mai mare in cazul sau.

Ceilalti doi competitori ai lui Altex – este vorba de Flamingo si Domo – au anuntat si ei scaderi pe primul trimestru de 34%, respectiv 20%. In aceste conditii, mai multi analisti din piata insista pe ideea ca in acest moment trei jucatori mari sunt prea multi pentru o piata aflata in contractie masiva. Se pare ca electroretailul (estimat la 1,3 mld. euro n 2008) va scadea cu 40% pana la sfarsitul anului.

Toti cei trei mari au vulnerabilitati, insa Altex si Flamingo sunt cei mai expusi datorita unui nivel ridicat de indatorare. Domo a avut o strategie mai precauta, plus ca compania a primit in 2007 o infuzie de capital in urma achizitiei a 75% din companie de catre fondul Equest Investment Balkans. In ultima luna, tot mai multi furnizori sau proprietari de cladiri cer insolventa retailerilor pentru neachitarea datoriilor scadente. Iar grupul K Tech Ultra Pro, cel mai mare retailer IT, este practic in pragul falimentului. Citeste mai mult in MONEY EXPRESS


Comenteaza acest articol

Electrocriza

by realitatea   1 min
0