Tabu
Image default
LIFESTYLE

Eșecul în dragoste duce la afecțiuni ale inimii

Expresia "mi-ai frânt inima" pe care o auzim la fiecare final de relație este pe cât se poate de adevărată. Eșecul în dragoste chiar ne rupe inimile și poate cauza oprirea efectivă a acesteia. Este rezultatul la care au ajuns o serie de cercetători de la Univresitățile din Amsterdam și Leiden din Olanda. Așadar, o despărțire nu ne afectează doar la nivel psihic, ci și fizic.

Studiul a arătat că creierul folosește aceleași regiuni pentru a procesa datele referitoare la durerea fizică și cea psihică, iar asta duce la o legătură extrem de strânsă între cele două. Acest lucru poate fi o explicație de ce, imediat după o dezamăgire în dragoste, nu putem să mâncăm sau să dormim. Astfel, cu cât suferim mai tare sau cu cât simțim mai puternic faptul că suntem respinși, cu atât pulsațiile inimii vor deveni mai rare.

Pentru a atesta această teorie, cercetătorii au apelat la un grup de voluntari, față de care au ținut ascuns scopul studiului. Într-o primă fază a studiului, participanții au fost obligați să trimită poze cu ei înșiși. Apoi li s-a explicat că studiul are ca subiect prima impresie pe care o lasă cineva și că un grup de studenți va decide dacă sunt persoane plăcute sau nu.

Fiecare participant era conectat la un aparat pentru electrocardiogramă. Ritmul cardiac a scăzut în timp ce voluntarii așteptau rezultatele, iar explicația ar fi teama că urmau să fie respinși. În momentul în care li se comunica faptul că nu au fost plăcuți de grupul de studenți evaluatori, ritmul cardiac scădea mult mai mult. Cercetătorii au considerat acest rezultat extrem de grav pentru că inima ar putea să se oprească de tot în cazul în care un om ar suferi foarte mult din dragoste. La fel de grav este și faptul că ritmul inimii a revenit foarte greu la normal în cazul persoanelor respinse.

ARTICOLE SIMILARE

Cum planifici un concediu romantic

realitatea

Turismul responsabil: o nouă viziune a călătoriilor

Andreea Damian

Ivanka şi Melania Trump, într-un top al celor mai sexy 100 de femei din lume

Andreea Damian

Selena Gomez, la dezintoxicare. Justin Bieber: “E o betiva si o drogata!”

BOTEZUL fetitei lui Adi Sana si a Ancai Serea / MENIUL complet

Ne cunoastem nevoile fiziologice si psihologice?

realitatea

Scrie un comentariu