Tabu
CULTURESlider

Europa va interzice becurile cu halogen de la 1 septembrie

După aproape 60 de ani de funcționare, becurile cu halogen vor fi înlocuite cu LED-uri mai eficiente din punct de vedere energetic.

După aproape 60 de ani de strălucire în locuințe și străzi, becurile cu halogen vor fi în cele din urmă interzise în întreaga Europă începând cu data de 1 septembrie.

Stocurile rămase pot fi vândute în continuare, iar capsulele, incandescentele liniare și de joasă tensiune utilizate în lămpile cuptoarelor vor fi folosite în continuare. Dar se trece la înlocuirea acestora pe întregul continent cu LED-uri pentru a reduce emisiile și facturile de energie, potrivit industriei.

LED-urile consumă o cincime din energia becurilor cu halogen și eliminarea treptată a acestora va împiedica emisiile de carbon care au ajuns la peste 15 milioane de tone pe an.

Philips, unul dintre cei mai amri producători estimează economii de consum importante deoarece LED-urile durează mult mai mult decât becurile cu halogen și utilizează mult mai puțină energie. Nu este încă foarte clar dacă și consumatorii vor fi de acord cu folosirea LED-urilor în locul becurilor cu halogen, acestea fiind mult mai scumpe prin comparație deși, mai rezistente pe termen lung.

Becurile cu halogen, conțin iod sau brom, produc o lumină cu 20% mai puternică decât predecesoarele lor, iar media lor de viață este undeva la 2000 de ore de funcționare. Ele înregistrează însă cel mai mare consum de energie, cu toate ca au fost aduse îmbunătățiri la acest capitol.

ARTICOLE SIMILARE

Suma uriașă pe care o cheltuiește lunar Raluca Bădulescu pe haine și accesorii

Andreea Damian

Șapte acțiuni de zi cu zi care afectează perineul fără ca tu să observi

Andreea Damian

Irina Rimes și Tudor Chirilă, ceartă aprinsă la Vocea României

Andreea Damian

Când începe noul reality show al familiei Kardashian. Suma uriașă pe care o va încasa

Andreea Damian

Bermudele din denim, garanția noului stil de vară

Andreea Damian

Meghan Markle se joacă cu focul, la fel ca prințesa Diana

Andreea Damian

Scrie un comentariu