Tabu
HEALTH Slider

De ce ar trebui să bem lapte înainte de a merge la culcare

lapte

Laptele este o sursă excelentă de nutrienți și are și mai multe beneficii dacă îl bei înainte de a te culca. De exemplu, vă poate ajuta să adormiți mai repede, să dormiți fără să vă treziți în toiul nopții și chiar să slăbiți.

Să bei un pahar de lapte înainte de culcare este un mod foarte ușor de a ne face viața un pic mai sănătoasă!

Laptele are compuși care vă pot îmbunătăți calitatea somnului.

Mai multe studii efectuate pe oameni și animale au arătat că un consum regulat de lapte poate duce la un somn mai bun. Laptele conține triptofan și melatonină, care vă pot ajuta să adormiți mai ușor și mai repede. Triptofanul joacă un rol important în producerea serotoninei, care, la rândul ei, vă îmbuntățește starea de spirit, vă poate ajuta să vă relaxați și, de asemenea, acționează ca un precursor al melatoninei.

Melatonina vă ajută să vă reglați ritmul circadian și vă pregătește pentru somn. Cercetările au arătat că administrarea de suplimente de melatonină și triptofan poate reduce anxietatea și depresia care s-ar putea agrava în timpul somnului.

Laptele este o sursă excelentă de proteine.

Dacă luați cina prea devreme înainte de a merge la culcare, este posibil să aveți probleme cu somnul pe tot parcursul nopții. Dacă doriți să evitați să vă treziți în mijlocul nopții, deoarece stomacul mârâie de foame, încercați să beți lapte înainte de culcare.

Vă poate ajuta să slăbiți.

Dacă faceți din consumul de lapte ritualul de seară pentru a vă ajuta să adormiți și funcționează, vă poate ajuta cu kilogramele în plus.

Poate crește masa musculară.

Laptele conține proteine, ​​numite cazeine, și zer. Mai multe studii au arătat că un consum frecvent de cazeină și proteine ​​din zer seara poate crește sinteza proteinelor musculare peste noapte.

ARTICOLE SIMILARE

Lumea preferă loțiunea de plajă preparată după rețete de pe Pinterest. Avertismentul medicilor

Andreea Damian

Justin Bieber vrea să cucerească industria de beauty cu un deodorant

Andreea Damian

Natalie Imbruglia a născut primul ei copil

Andreea Damian

Meghan Markle a cheltuit o avere pe garderobă în 2018 – de șase ori mai mult decât cumnata sa

Andreea Damian

Ce motive are Mădălina Ghenea să fie mai fermecătoarea ca niciodată

Tabu Tabu

Doamne din familii regale care au purtat aceeași rochie, dar au arătat total diferit

Andreea Damian

Scrie un comentariu