Tabu
LIFESTYLE Slider

6 obiceiuri pentru longevitate pe care le putem adopta cu toții de la japonezi

longevitate

Potrivit unui studiu, japonezii trăiesc mai mult decât oamenii din alte țări ale lumii. Speranța de viață în Japonia este de aproximativ 85,3 ani. În schimb, românii trăiesc, în medie, până la 75 de ani.

Iată câteva motive pentru care japonezii trăiesc atât de mult timp.

Dieta tradițională japoneză este sănătoasă și echilibrată.

Dieta tipică japoneză este bogată în cereale și legume. Japonezii nu consumă multă carne roșie ca în Statele Unite sau Europa. Carnea roșie conține mai mult colesterol decât peștele, ceea ce oferă unei persoane șanse mai mari de a suferi de boli de inimă, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. De asemenea, japonezii nu mănâncă prea multe produse lactate (care este o sursă de grăsimi saturate care pot contribui la boli de inimă, diabet și Alzheimer), consumă porții mai mici și beau mult ceai verde în loc de cafea (ceaiul este plin de antioxidanți).

Petrec mult timp cu familia.

A avea grijă de membrii mai în vârstă ai familiei și a ajuta în casă este o tradiție importantă în Japonia. Există, de asemenea, familii multigeneraționale în Japonia, ceea ce înseamnă că 2 sau mai multe generații pot trăi într-o singură gospodărie. Așadar, a avea întreaga familie în jur este normal și poate fi un mare impuls psihologic pentru persoanele în vârstă, îndemnându-i să se bucure de timpul petrecut alături de familia lor.

Au un motiv întemeiat pentru care să se trezească în fiecare zi.

Ikigai înseamnă literalmente „motiv pentru a fi”. Conceptul de a avea o direcție sau un scop în viață s-a născut în Japonia și acum câștigă popularitate în întreaga lume. Psihologul japonez Michiko Kumano descrie ikigai ca dedicându-te lucrurilor care se bucură și îți aduc un sentiment de împlinire. Cercetătorii de la Universitatea Tohoku au descoperit că persoanele care practică ikigai pot avea un risc redus de boli de inimă și pot trăi mai mult.

Japonia ne dă lecții de igienă.

Japonia are o reputație ca fiind una dintre cele mai „curate“ națiuni din lume.

Japonezii folosesc metoda „hara hachi bu” pentru a evita consumul excesiv.

Hara hachi bu înseamnă „Mănâncă până când te simți sătul doar în proporție de 80%” – este o filozofie confucianistă care ne învață să eviți să mănânci în exces și să mănânci până când ești 80% plin.

Japonezii sunt activi.

Nu numai că mănâncă sănătos, dar japonezii și merg mult. Mulți dintre ei, în special persoanele în vârstă, merg pe jos, merg cu bicicleta și iau metorul la serviciu (în loc de o mașină). De fapt, mașinile nu sunt atât de populare.

ARTICOLE SIMILARE

Cât câştigă Adelina Pestriţu din postările de pe internet?

Tabu Tabu

DRAMA unui artist! Daniel Iordăchioaie SUFERĂ DE O BOALĂ INCURABILĂ

Millennial pink – despre “rozul milenial” si paradoxul unei generatii

realitatea

Coronavirusul din China pune capăt Carnavalului de la Veneția

Andreea Damian

GABRIELA CRISTEA, DECLARAŢIE la TV: “Eu mă mir de iubirea pe care o primesc, sunt cu cracii în sus”

Pierce Brosnan și „copiii” lui Robin Williams din Mrs. Doubtfire s-au reunit după 25 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu