Home > Fashion > Exclusiv Tabu.ro, Jurnalul unei fashioniste la Săptămâna Modei la Paris, partea IV

Exclusiv Tabu.ro, Jurnalul unei fashioniste la Săptămâna Modei la Paris, partea IV

Concurenta face ca din cand in cand sa iti doresti sa te aliezi cu… ca sa treci puntea. Nu e un proverb din marea intelepciune a poporului japonez, in mare voga la Paris, ci e pur si simplu strategie. Si e o strategie buna pana la urma. Exemplul preferat: Karl Lagerfeld, care a fotografiat campania de advertising Dior Homme sezonul trecut. Mutare desteapta, caci i-a adus si lui un plus de publicitate (nu ca ar avea nevoie, dar nu nici nu strica), nemaiadaugand faptul ca, la niste primaveri/toamne care i-au lasat urme pe la tample, s-a lansat si in fotografie. Noua sa pasiune l-a deteminat sa economiseasca bani si pentru propria linie sau pentru Chanel. Si isi promoveaza atat de mult propriile fotografii, incat de Sarbatori, Godfrey Deeny, critic de moda incaput, etc, etc, a primit de la el un set de imagini imense ale turnului Eiffel, semnate pe colt Karl Lagerfeld, numai bune de inramat. Si nu erau deloc rele, ba din contra. Omul chiar are TALENT. De parca nu stiati deja – nu stiu unde mi-e mintea?!

King Karl, prezent la defilarea Dior Homme, si-a facut intrarea triumfal, insotit de fotografii de afara, plus escadrila de modele  masculine preferate, fara de care nu iese din casa. Ca mustele la miere s-au repezit manuitorii de blituri catre trupul unduios al marelui creator, spre pizma vedetelor ce  n-au avut inspiratia sa vina mai devreme. Astfel, au pierdut si cel mai sfios flash, nici macar unul venit din partea vreunui blogger, aflat acolo pentru a aduna ceva material pentru propriul site. 

O fi Karl crème de la crème, dar la Dior Homme s-au prezentat, in ordinea pozitiilor din topul Bilboard:  Kanye West, insotit de iubita sa, modelul de culoare Amber Rose (care probabil i-a spus: “Take to Paris, I’d love to see Dior. You’ll be my american boy, american boy.” In orice caz, eu i-as spune: “Hey, sister! It’s really, really nice to meet you.”)  si “boxerul” Chris Brown fara Rihanna. Kanye plus iubita si Brown (nicio prezenta feminina la bratul sau) au facut turul show-urilor din Paris, dand de inteles ca moda are fanaticii ei. In culise, s-au fotografiat cu Kriss Van Assche, cel care a semnat colectia Dior Homme, insa n-au ratat nici defilarea personala a lui Kriss van Assche. Asa e moda la Paris- ai doua job-uri, faima la patrat si mai ajuti si la consolidarea capitalismului.

Insa tot the King a fost starul la Dior. Ce m-a uimit a fost faptul ca pana si ceilalti participanti la prezentare ii faceau poze: cu telefonul, cu aparatul, cu camera de filmat, care cu ce apuca. Si spun ca am fost uimita petru ca parea ca traiesc un deja-vu. Aceeasi isterie am mai intalnit-o si in toamna, la lansarea de carte a lui Scott Schuman. Eram la magazinul Colette si in timp ce luam un autograf de la Mr. Sartorialist, adica Scott Scuman, adica cel mai faimos fashion blogger din lume, intra Lagerfeld. Sa ma spun ca era cu baietii-modele? Hai ca nu mai spun, ca deja v-am lictisit cu asta. Asa! Si in timp ce proba toate sacourile din celebrul magazin, lumea era in delir. Colega mea, Su Mae, de la Paris Fashion Institute,  chiar si-a cumparat pe loc un Polaroid, fiindca nu era “pregatita” sa-l intalneasca acolo pe designerul lumii. Insa acum eram la un show de moda serios, cu oameni seriosi, nu impreuna cu o tanara debutanta in ale design-ului, ceea ce ma face sa spun doar: Bravo Karl!

PS: Ce-am vazut cu ochii mei si nimeni nu ma poate contrazice, a fost cum Lagerfeld a venit cu masina, un superb Hummer argintiu, pana la scara show-ului, zona pietonala, inaccesibila nici macar acelui aro american. Dar numai muritorii au reguli. De circulatie.

Articole asemanatoare
Domnilor, se poartă leopardul dar mare grijă după ce gard îl ascundeți
Ultima tendință ușor stupidă pe internet dar care creează dependență: gelatina
Paris
Cum a ajuns o fată moartă din Paris să aibă cele mai sărutate buze din istorie
Revenirea modei anilor 80 readuce chica tunsă în scări în moda tunsorilor lui 2019

Comenteaza acest articol

Exclusiv Tabu.ro, Jurnalul unei fashioniste la Săptămâna Modei la Paris, partea IV

by realitatea   2 min
0