Tabu
CULTURE

Stiai ca The Amazing Race a fost in România?

The Amazing Race este un concurs de televiziune de tipul reality show, in cadrul caruia echipe formate din doua persoane care au o relatie inainte de inceperea filmarilor concureaza intr-o cursa contra cronometru in jurul lumii.

The Amazing Race a fost creat de catre Elise Doganieri si Bertram van Munster si a rulat la televiziunile din SUA din 2001. De atunci, emisiunea a adunat 8 premii Emmy, incluzandu-le pe toate cele date la categoria “Outstanding Reality-Competition Program”. Producatorul show-ului este Jerry Bruckheimer, iar prezentatorul este castigatorul Emmy Phil Keoghan. Productia emisiunii este una foarte dificila, date fiind premisele unei curse nebunesti in jurul lumii, iar producatorii au de indeplinit sarcini precum selectarea concurentilor, gasirea locatiilor pentru filmari, planificarea logistica pentru intreaga cursa. In timpul filmarilor si pana la difuzarea ultimului episode al unui sezon, toti concurentii si toti cei care lucreaza la producerea materialului trebuie sa pastreze secretul locatiilor pe care le-au vizitat si nu trebuie sa divulge sub nicio forma numele echipelor eliminate sau castigatoare in cursa.

Regulile concursului sunt relative simple: echipele formate din doua persoane se lupta sa ajunga la un pit stop, pentru aceasta avand de calatorit cu avionul, taxi, tren, autobuz, barca, masina inchiriata sau pe jos. In fiecare episode al unui sezon concurentii pleaca dintr-o tara in alta, si, odata ajunsi acolo, trebuie sa indeplineasca mai multe sarcini, unele dintre ele periculoase sau neplacute, cum ar fi mancarea unor cantitati impresionante din bucataria specifica tarii respective sau practicarea sporturilor extreme. La sfarsitul fiecarui sezon, echipa castigatoare primeste un premiu de un million de dolari.

In sezonul al 14 –lea al emisiunii, concurentii au ajuns, in cele din urma, si in Romania. Cum rolul sarcinilor primite de concurenti de-a lungul cursei este sa dezvaluie spectatorilor putin din specificul local, in Romania producatorii cursei au gasit de cuviinta sa ii [poarte pe concurenti pana la stadionul Lia Manoliu din Bucuresti, unde acestia au avut de facut un exercitiu de gimnastica, iar apoi au luat trenul catre Brasov, unde trebuia sa sparga, intr-o padure in apropiere de Bran, cutii de vopsea cu tarusi de lemn, pentru a-si gasi indiciile pentru cursele urmatoare. Alternativa acestei probe se desfasura intr-o satra de tigani.

Desi s-au gasit voci din Romania care sa spuna ca numai cliseele de tipul Dracula, tigani sau Nadia Comaneci nu au putut sa faca o imagine buna Romaniei printre milioanele de spectatori ai show-ului, concurentii nu au parut impresionati negative, iar cliseele, intr-o astfel de emisiune, sunt necesare. In alte randuri si alte sezoane concurentii au fost nevoiti sa bea vodka si sa manance caviar in Rusia, sa danseze si sa isi sparga in cap sticle in Germania samd. Iar pana una-alta, nu putem decat sa ne bucuram pentru ca cineva a considerat Romania destul de interesanta incat sa faca un episod al cursei aici, pentru ca un pic de promovare nu strica niciodata.

ARTICOLE SIMILARE

Ca-n America! Atac terorist la o scoala din Iasi! 18 elevi victime!

Sărbătoritul zilei

realitatea

Gala Premiilor Gopo, în premieră, în aer liber

Andreea Damian

Scrie un comentariu