Tabu
Image default
lifestyle

Experiente inedite la concertul pianistului Havasi

Spectacolul HAVASI Symphonic, programat pe 3 noiembrie la Sala Palatului, se va bucura de un program muzical impresionant, care isi va purta publicul printr-o serie de stari de spirit diferite, in cadrul unei calatorii muzicale fara precedent. Doua dintre noile parti prezentate in cadrul show-ului, Pensula si Pian si The Unbending Trees, vor intregi magia unui spectacol cu adevarat special, a carui esenta este data de comuniunea perfecta a artelor ce surprinde si emotioneaza in egala masura.

Pe scena Salii Palatului din Bucuresti, Havasi va aduce un omagiu muzical celor mai mari genii ale artei plastice ale tuturor timpurilor. Arta, muzica si pictura se contopesc si se naste Pensula si Pianul – o expozitie a muzicii, un concert al picturilor. In acest “capitol” al show-ului Symphonic, accentul cade pe intimitate, HAVASI fiind acompaniat doar de o orchestră de coarde clasică. Spiritualitatea pictorilor celebri este evocată prin perspectiva meticuloaselor dramaturgii seculare, reamintind de spectacole de teatru prin proiectarea operelor de artă pe imensele ecrane amplasate de-a lungul scenei. Muzica si picturile de renume mondial, sub influenta carora Havasi a inceput sa compuna, inspira istorie, moștenire, eroi, dedicare și dragoste.

The Unbending Trees, proiect creat de Havasi si Kristóf Hajós, cantaret si libretist, este conform parerii criticilor din Marea Britanie, una dintre cele mai originale exprimari ale muzicii europene. Trupa a devenit cunoscuta odata cu descoperirea pieselor prin intermediul site-ului MySpace de catre Ben Watt, foarte cunoscut ca facand parte din duo-ul Everything But the Girl. Muzica si versurile directe, create cu o sensibilitate ce mangaie sufletul omului, penduleaza intre intuneric si lumina, depresie si speranta. In cantecele de suflet, doar pianul este cel care acompaniaza interpretul. In alte cazuri, cand tema necesita instrumente mai dramatice, basul si tobele intaresc efectul muzicii. Melodia “You Are A Lover” a carui libret este semnat de Kristóf Hajós, iar muzica scrisa de HAVASI, a avut un mare success prin aparitia in 2011 pe albumul solo al artistei Tracey Thorn, membra a trupei Everything But The Girl. Muzica formației The Unbending Trees este adesea comparată cu lumea muzicii lui Leonard Cohen sau cu a lui Antony and the Johnsons.

O experienta muzicala deosebita va putea fi descoperita in cadrul noului show HAVASI Symphonic din data de 3 noiembrie, la Sala Palatului. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro, avand preturi cuprinse intre 99 si 335 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Kate Winslet și Leonardo DiCaprio joacă din nou împreună

realitatea

Madonna scoate album nou

realitatea

După despărţirea de Smiley, Laura Cosoi: “L-am anunţat că e tătic”

Povești între oglinzi

realitatea

SEX Video cu RIHANNA!

realitatea

Naomi Watts, cea mai profitabilă actriță

realitatea

1 comentariu

Ennoah 2 October 2012 at 20:28

nuu, e plictisitor si itongziror de previzibil.hugh grant e prea batran ca sa mai faca pe don juan-ul si drew barrymore joaca mai prost ca o cizma 😀 nu te uita. sau uita-te, ca sa-mi poti da dreptate apoi 😉

Răspunde

Scrie un comentariu