Home > Agenda > Experiente inedite la concertul pianistului Havasi

Experiente inedite la concertul pianistului Havasi

Spectacolul HAVASI Symphonic, programat pe 3 noiembrie la Sala Palatului, se va bucura de un program muzical impresionant, care isi va purta publicul printr-o serie de stari de spirit diferite, in cadrul unei calatorii muzicale fara precedent. Doua dintre noile parti prezentate in cadrul show-ului, Pensula si Pian si The Unbending Trees, vor intregi magia unui spectacol cu adevarat special, a carui esenta este data de comuniunea perfecta a artelor ce surprinde si emotioneaza in egala masura.

Pe scena Salii Palatului din Bucuresti, Havasi va aduce un omagiu muzical celor mai mari genii ale artei plastice ale tuturor timpurilor. Arta, muzica si pictura se contopesc si se naste Pensula si Pianul – o expozitie a muzicii, un concert al picturilor. In acest “capitol” al show-ului Symphonic, accentul cade pe intimitate, HAVASI fiind acompaniat doar de o orchestră de coarde clasică. Spiritualitatea pictorilor celebri este evocată prin perspectiva meticuloaselor dramaturgii seculare, reamintind de spectacole de teatru prin proiectarea operelor de artă pe imensele ecrane amplasate de-a lungul scenei. Muzica si picturile de renume mondial, sub influenta carora Havasi a inceput sa compuna, inspira istorie, moștenire, eroi, dedicare și dragoste.

The Unbending Trees, proiect creat de Havasi si Kristóf Hajós, cantaret si libretist, este conform parerii criticilor din Marea Britanie, una dintre cele mai originale exprimari ale muzicii europene. Trupa a devenit cunoscuta odata cu descoperirea pieselor prin intermediul site-ului MySpace de catre Ben Watt, foarte cunoscut ca facand parte din duo-ul Everything But the Girl. Muzica si versurile directe, create cu o sensibilitate ce mangaie sufletul omului, penduleaza intre intuneric si lumina, depresie si speranta. In cantecele de suflet, doar pianul este cel care acompaniaza interpretul. In alte cazuri, cand tema necesita instrumente mai dramatice, basul si tobele intaresc efectul muzicii. Melodia “You Are A Lover” a carui libret este semnat de Kristóf Hajós, iar muzica scrisa de HAVASI, a avut un mare success prin aparitia in 2011 pe albumul solo al artistei Tracey Thorn, membra a trupei Everything But The Girl. Muzica formației The Unbending Trees este adesea comparată cu lumea muzicii lui Leonard Cohen sau cu a lui Antony and the Johnsons.

O experienta muzicala deosebita va putea fi descoperita in cadrul noului show HAVASI Symphonic din data de 3 noiembrie, la Sala Palatului. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro, avand preturi cuprinse intre 99 si 335 de lei.

Articole asemanatoare
lady gaga
Lady Gaga organizează un concert caritabil pentru cei care luptă cu COVID-19
Arhiva trupei Radiohead e publică și este foarte utilă fanilor și nu numai
Britney Spears va avea prima expoziție de artă – Sometimes You Just Gotta Play!!!!!!
Documentarul „Coachella: 20 de ani în deșert” va fi difuzat pe YouTube (premieră trailer)

1 Response

  1. Ennoah

    nuu, e plictisitor si itongziror de previzibil.hugh grant e prea batran ca sa mai faca pe don juan-ul si drew barrymore joaca mai prost ca o cizma 😀 nu te uita. sau uita-te, ca sa-mi poti da dreptate apoi 😉

Comenteaza acest articol

Experiente inedite la concertul pianistului Havasi

by   1 min
1