Home > Agenda > Femeile vor regiza patru filme majore cu supereroi în 2020, iar Hollywood-ul va fi schimbat complet

Femeile vor regiza patru filme majore cu supereroi în 2020, iar Hollywood-ul va fi schimbat complet

Cinci dintre cele mai mari titluri lansate anul viitor – inclusiv toate cele patru filme majore cu supereroi – vor fi regizate de femei: „Păsări de pradă” de Cathy Yan, pe 7 februarie; „Mulan” de Niki Caro, pe 27 martie; „Black Widow” de Cate Shortland, pe 1 mai; „Wonder Woman 1984” de Patty Jenkins, pe 5 iunie; și „Eternals” de Chloé Zhao, pe 6 noiembrie.

Este dificil să preconizezi cât de important va fi acest lucru. Anul acesta, a fost o veste majoră în octombrie, când Stacy L. Smith, de la Inițiativa de Incluziune a USC, a declarat pentru Variety că până la 14 dintre primele 100 de filme cu cele mai mari bugete în 2019 vor fi regizate de femei. Până în prezent, acele filme (care sunt în prezent 15) reprezintă aproximativ 1,23 miliarde dolari brute interne și 2,79 miliarde dolari brute globale pentru anul.

Cu siguranță, creditul se datorează Disney și Warner Bros. pentru intensificarea ideii de incluziune și predarea francizelor lor regizorilor femei. 2020, într-adevăr va face istorie în box office pentru regizoare și poate în 2021 vom vedea filme ca„Fast and Furious”, „Avengers” și, da, chiar și filmele „Star Wars” – regizate de femei.

Articole asemanatoare
femeile
Femeile nu au vorbit prea mult în filmele anului 2019 – studiu
Află mai multe despre Kakeibo: arta japoneză de a economisi bani
Misterul unor rămășițe umane ale unei femei găsite pe muntele Athos
Sextingul: bărbații și femeile se comportă diferit?

Comenteaza acest articol

Femeile vor regiza patru filme majore cu supereroi în 2020, iar Hollywood-ul va fi schimbat complet

by realitatea   1 min
0