Tabu
lifestyle

Filme de vacanță la ShortsUp

Sâmbătă, 17 iulie, de la 21.00, la Cinema Uranus, ShortsUP, cu sprijinul Vodafone România, prezintă filmele scurte la care publicul a râs și a plâns într-un an cât alții în zece. Cele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP în 2009 – 2010 se întâlnesc sub cerul liber, în ultimul eveniment din acest sezon, înainte de vacanță.

Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte de luna trecută selecția au făcut-o juriile internaționale ale marilor festivaluri de film, la evenimentul de sâmbătă, publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevărat picnic urban, cu multe comedii, muzică live și o sesiune de gătit sub cerul liber gustări „de iarbă verde”. 

Cele mai multe filme din program sunt comedii ilare, ca The New Tenents (r. Joachim Back, câștigător la Oscar) sau Heavy Metal Drummer (r. Luke Morris, Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta), dar și drame amare de neuitat, precum Des morceaux de ma femme (r. Frederic Pelle, nominalizat la Cannes și la Cesar Awards).

Evenimentul va începe cu un concert Jazzadezz, trupă românească din zona downtempo/ neo-folk, a cărei muzică, spune unul dintre membri, ’’nu trântește chitara de zid, nu-și rade părul pe margini, lăsând creasta pe mijloc, ci vrea doar să scoată untul din sufletul celor care au nevoie de ceva pe pâinea seacă din farfurie”.

Biletele pentru ShortsUP Open Air de sâmbătă pot fi cumpărate în seara evenimentului, de la Cinema Uranus, și costă 20 de lei. Acestea oferă acces la programul întregului eveniment, alcătuit din concert și filme. Uranus 144 (fostul E-Uranus) este cinematograful în aer liber situat între Casa Poporului și Piața de flori George Cosbuc (în spatele The Ark). 

A fost un an plin pentru scurtmetraje. Sezonul ShortsUP 2009 – 2010 a început cu Amintirile din Epoca de Aur ale lui Cristian Mungiu și a continuat cu încercarea de a  schimba lumea prin filmele eco de la Green Screen. A urmat apoi entertainment cinematografic în doze mici la Extra Extra Shorts, pentru ca luna următoare, ShortsUP via Paris să vină cu mimi, iubiri complicate și pasiuni fulgerătoare.

Musicology a adus pe scena Operei Naționale cele mai muzicale filme scurte, iar Mașinăria de Vise a scos la lumină coșmaruri și vise adânc ascunse. La ShortsUP 114 a fost sărbătorit publicul, căci se împlineau 114 ani de la prima proiecție de film din România. În iunie, 2500 de români din 4 orașe s-au antrenat la maratonul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte.

ShortsUP Open Air de sâmbătă, 17 iulie, încheie acest sezon cu o selecție a celor mai populare filme din cadrul tuturor evenimentelor de peste an, urmând ca proiecțiile lunare marca ShortsUP sa reînceapa în toamnă. 

Program eveniment:
Sâmbăta, 17 iulie, Cinema Uranus 144
21.00 – 22.00: Concert Jazzadezz
22.00 –  24.00: Cele mai populare scurtmetraje la ShortsUP în 2009 – 2010
21.00 –  24.00: Live Cooking de vacanță 

ARTICOLE SIMILARE

Andy Warhol la Sala Dalles

realitatea

Amanta soțului Sandrei Bullock își cere scuze printr-o scrisoare

realitatea

Personalitatea vedetelor în funcție de forma nasului

realitatea

Licitație cu mobilierul lui Gianni Versace

realitatea

Uite cum arata Nicoleta Luciu in perioada liceului!

Wesley Snipes condamnat definitiv la trei ani de închisoare

realitatea

Scrie un comentariu