Tabu
CULTURE

Francois Nars lansează un nou proiect?

“15X15” este cel mai nou proiect al lui Francois Nars, faimosul fotograf si makeup artist; un album cu portrete de celebritati machiate si fotografiate de catre Francois. Printre cei care au pozat pentru spectaculosul proiect se numara Marc Jacobs, Isabella Rossellini, Naomi Campbell, Daphne Guinness si Olivier Theyskens. 

Francois Nars a fost pasionat de machiaj dintotdeauna. Asa ar incepe orice poveste tipica despre un om care a reusit in vreun domeniu, pana la urma, cu o pasiune din copilarie. Numai ca de data asta este si adevarat. Crescut in sudul Frantei, Nars obisnuia sa studieze Vogue-ul frantuzesc, de la varsta de zece ani, ca sa vada cum sunt conturati pometii manechinelor. A studiat apoi la scoala de machiaj Carita si i-a cunoscut pe cei mai buni makeup artisti ai vremii prin intermediul mamei sale. Unul dintre acestia, Olivier Echaudemaison (in prezent, director creativ la Guerlain) i-a cerut sa devina asistentul sau si i-a oferit ocazia sa transforme fete la care doar visa inainte, precum Jerry Hall si Iman. Cariera lui Nars a luat avant, si artistul a ajuns sa lucreze la cu designeri precum Dolce&Gabanna, Versace, Karl Lagerfeld si Marc Jacobs.

Ceea ce l-a diferentiat tot timpul pe Nars de alti make-up artisti a fost abordarea lui fata de modelele si idealurile de frumusete. “Nu m-am gandit niciodata la machiaj ca la neurochirurgie. Am vrut sa creez o linie de cosmetice pentru care sa-mi folosesc cei 25 de ani de experienta. Dar fara sa spun ca exista un mesaj mai profund sub asta.”, a declarat Nars pentru Telegraph.

Singurul mesaj pe care l-a transmis, pana la urma, a fost acela ca frumusetea poate sa aiba cele mai diverse si mai neconventionale chipuri. De aceea, poate, Alek Wek si Karen Elson au fost imaginile primelor sale campanii. Fetele care populeaza universul Nars nu sunt obisnuitele blonde cu ochii albastri (Amy Wesson a fost o exceptie). “Am vrut sa ma indepartez de idealul tipic de femeie prelucrata, blonda cu ochi albastri. Am vrut sa gasesc fete cu pistrui sau cu trasaturi care sa le apropie de personajele lui Fellini. Sa se vada ca sunt umane. Lucrurile s-au schimbat in acest sens in ultimii ani si imi place sa cred ca am contribuit la asta.”

Cat despre fotografie, a inceput sa lucreze pentru ca nu avea un buget care sa ii permita angajarea unui fotograf. Cum lucrase deja cu nume ca Avedon, Irving Penn, Helmut Newton sau Steven Meisel, a furat meseria si a reusit, in timp, sa fie recunoscut pentru maiestria lui.

ARTICOLE SIMILARE

Ce artisti vor canta in seria de concerte Jazz Night Out 2016

realitatea

Oscilaţie pe buza morţii

Producătorul Bohemian Rhapsody va realiza filmul biografic despre trupa Bee Gees

Andreea Damian

Top 7 filme romantice din 2016

realitatea

Suma uriașă pe care au donat-o miliardarii din toată lumea ca să oprească răspândirea coronavirusului

Andreea Damian

Selah Sue: mesaj către publicul român!

Scrie un comentariu