Tabu
CULTURE

„Friends”, cenzurat în China! Care este motivul

Revenirea serialului „Friends” din anii 1990, vineri, pe platformele de streaming din China, a fost perturbată atunci când fanii au aflat de dispariţia oricărei referiri la homosexualitatea lui Carol, fosta parteneră a lui Ross interpretat de David Schwimmer.

Pe reţeaua de socializare Weibo, echivalentul Twitter în China, hashtagul „Friends cenzurat” a apărut de zeci de milioane de ori, scrie AFP.

Modificări au fost aduse celui de-al doilea episod din primul sezon, aşa cum a fost sesizat pe platformele Bilibili, Tencent, iQiyi şi Youku.

„Am descoperit că toate dialogurile care se refereau la homosexualitatea lui Carol, fosta soţie a lui Ross, au fost tăiate. Tăieturile sunt evidente”, a scris un internaut al cărui mesaj a avut peste 177.000 de aprecieri.

Puterea comunistă şi-a impus cenzura în ultimii ani pe teme „sensibile” precum sexualitatea, violenţa sau politica, în special în producţiile importate. O atitudine care nu este lipsită de ironia unor internauţi.

„De ce să vorbim despre homosexualitate? Un astfel de lucru nu există aici, unde domneşte perfecţiunea. Toată lumea este fericită sub acest guvern”, a spus ironic un alt utilizator de Weibo. Aceste critici au fost la rândul lor şterse de pe reţeaua de socializare şi hashtagul subversiv a fost înlocuit duminică cu un altul: „De ce Friends este atât de popular”.

Serialul, difuzat din 1994 până în 2004 în Statele Unite, este cunoscut în China, unde milioane de oameni l-au privit pe DVD. Mulţi dintre tinerii chinezi afirmă că au învăţat engleza cu ajutorul „Friends”, care a fost deja difuzat în streaming de Sohu între 2012 şi 2013, fără a fi cenzurat.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 38. Pisicuță pis pis pis, rest in peace

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 58. Candidații care se joacă cu focul

Andreea Damian

Giulia & Contracepția de urgență la Club Tabu! Galerie foto

Ana Ularu apare din nou într-un serial străin

Tabu Tabu

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu