Tabu
Image default
lifestyle

Gala de redeschidere a Teatrului Bolşoi în direct la ONB!

Opera Naţională Bucureşti a iniţiat la finalul lunii septembrie un program de transmisiuni în direct ale unor montări de succes aparţinând celor mai importante teatre lirice din lume. Publicul meloman are în acest fel posibilitatea unică de a lua parte la spectacole extraordinare şi de a admira – în condiţii de difuzare de înaltă calitate – pe câţiva dintre cei mai valoroşi artişti ai lumii.

Cea de-a treia transmisiune, programată în data de 28 octombrie, va transforma publicul român într-un martor al unui eveniment de o deosebită importanţă în lumea artistică internaţională: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolşoi, după un proiect impresionant de refacere şi modernizare, început în anul 2005. La manifestare va participa inclusiv preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care a supravegheat derularea întregului proiect. În țară, evenimentul poate fi urmărit în direct la Timișoara – Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” și Sibiu – Centrul Cultural Habitus din Piața Mică.

Pentru spectatorii români, gala va însemna şi reîntâlnirea cu Angela Gheorghiu, celebra soprană de origine română, invitată de onoare a evenimentului. Angela Gheorghiu a cântat în prezenţa preşedintelui american Barack Obama în decembrie 2009 la Gala Kennedy Center Hounors (Washington), pentru a o onora pe mezzo-soprana de origine americană Grace Bumbry.

Printre alţi invitaţi de marcă ai galei de la Bolșoi se numără: Placido Domingo, Natalie Dessay şi Dmitri Hvorostovski. Evenimentul îşi propune să reconstituie istoria impresionantă a instituţiei înfiinţate în 1776 (care funcţionează în actuala clădire din 1824), programul serii reunind astfel un montaj cu imagini ce prezintă reconstrucţia clădirii, o paradă a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de operă sau de balet. Gala se va încheia cu o paradă care prezintă întreaga companie a teatrului. Regia manifestării este semnată de Dmitri Ceniakov, iar conducerea muzicală a evenimentului îi aparţine lui Vassili Sinaiski. Vor participa soliştii, compania de balet şi orchestra Teatrului Bolşoi.

Ora de începere a transmisiunii în România este 17.00. Preţul biletului este de 45 ron. Biletele se pot achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al instituţiei: www.operanb.ro.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Asociaţiei „Friends of Opera”.

Seria transmisiunilor în direct care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti va continua cu spectacole realizate pe scena câtorva dintre cele  mai importante teatre lirice din lume, ca Teatro Real – Madrid, Gran Teatre del Liceu – Barcelona, Arena di Verona, Scala din Milano ş.a.

ARTICOLE SIMILARE

Ce mananca NICOLETA LUCIU la NUNTA! Alte detalii de la NUNTA: verighete, nasi, primul dans

Natalia Vodianova, mai mult goală în Vogue Rusia

realitatea

ANDREEA MANTEA are o sosie perfecta / FOTO

Ghici cine a luat prânzul cu Alex Rodriguez

realitatea

Scarlett Johansson pe coperta Vogue Franța

realitatea

Are cu ce! Rihanna si-a pozat fundul si a postat fotografia pe net!

2 comentarii

Scrie un comentariu