Tabu
Image default
lifestyle

Chefuri şi cântări la Clubul Ţăranului, cu Les Films de Cannes à Bucarest

După un film bun, Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 20 octombrie) te scoate în oraş. În primele trei zile de festival, pe 14, 15 şi 16 octombrie, proiecţiile de filme de la Cinema Studio şi Noul Cinematograf al Regizorului Român vor fi urmate de petreceri la Clubul Ţăranului (str. Monetăriei, nr. 3).

Începând cu ora 23.00, Nea Vasile & Taraful de la Mârşa, Nightlosers & Elvis Romano şi Mambo Siria vor susţine concerte pentru spectatorii şi invitaţii festivalului. Intrarea este liberă.

În seara de vineri, 14 octombrie, se va dansa pe muzica de petrecere a Tarafului de la Mârşa. Taraful tradiţional din zona Giurgiu/ Teleorman este condus de Vasile Dinu (75 de ani) – cunoscut după colaborarea cu Zdob şi Zdub la melodia „Dimineaţa pe răcoare” – şi este compus din ţambal, contrabas, două acordeone, vioară şi clarinet.

Pe 15 octombrie, sâmbătă, Les Films de Cannes à Bucarest  invită spectatorii la un concert Nightlosers şi Elvis Romano. Trupa înfiinţată la Cluj în 1994 şi maramureşeanul inventator al stilului „rock’n’rom” merg împreună în turnee din 2003. Elvis Romano, un mare fan Elvis Presley, pe care îl imită cu succes, a apărut în două dintre filmele regretatului regizor Cristian Nemescu, „California Dreamin’ (nesfârşit)” şi „Marilena de la P7”, care vor fi proiectate şi în cadrul festivalului.

Nightlosers combină ritm & blues-ul american cu folclor românesc, unguresc şi sonorităţi ţigăneşti şi este formată în prezent din Hanno Hoefer (chitara, muzicuţă, washboard, voce), Octavian Barilă Andreescu (bas), Jimy El Lako (chitară, vioară, violă, talkbox), Ovidiu Condrea (tobe) şi Geza Grunzo (clape).

Duminică, 16 octombrie, cheful se va încinge pe melodiile fanfarei ţărăneşti descoperite de Mircea Dinescu în Dârvari, Mehedinţi – Mambo Siria. Condusă de Mărin Şchiopu, fanfara are în repertoriu cântece de crâşmă, de nuntă şi de înmormântare preluate şi adaptate, dar şi compoziţii proprii.

Petrecerile vor fi organizate în parteneriat cu Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

Ediţia a doua a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 14 şi 20 octombrie, la Cinema Studio şi Noul Cinematograf al Regizorului Român. Evenimentul aduce, în premieră, câteva dintre filmele apreciate sau premiate la recent încheiata ediţie a festivalului de pe Coasta de Azur: thriller-ul cu accente horror „La piel que habito”, în regia lui Pedro Almodovar, „Route Irish”, al lui Ken Loach (ambele distribuite în România de Independenţa Film), „Le Havre”, în regia lui Aki Kaurismäki (premiul FIPRESCI la Cannes 2011), „Elena”, de Andrei Zviaghinţev, recompensat cu Premiul special al juriului secţiunii Un Certain Regard.

Tot în premieră vor rula şi „Arirang”, de Kim Ki-duk (Marele Premiu Un Certain Regard), şi „Play”, în regia lui Ruben Östlund, distins cu premiul Coup de Cœur al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs. Laureatul cu Palme d’Or, „The Tree of Life”, în regia lui Terrence Malick – cu Brad Pitt şi Sean Penn pe afiş – va avea una dintre puţinele proiecţii în România, pentru că pelicula nu va rula în cinematografe. În program se vor regăsi şi „Melancholia” lui Lars Von Trier, distribuit în România de Independenţa Film, sau „Midnight in Paris”, comedia lui Woody Allen.

La 35 de ani de la premiera lui „Taxi Driver”, laureat cu Palme d’Or în 1976, Les Films de Cannes à Bucarest aduce filmul-cult al lui Martin Scorsese în România, în versiune restaurată, în cadrul unei proiecţii-eveniment.

Totodată, la 10 ani de când „Marfa şi banii”, în regia lui Cristi Puiu, a dat startul prezenţelor la Festivalul de la Cannes a unei noi generaţii de cineaşti, Les Films de Cannes à Bucarest îi celebrează pe regizorii români ai ultimului deceniu. Sub titulatura „De la film de şcoală, la film de Cannes”, spectatorii sunt invitaţi să (re)vadă filmele cineaştilor Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu, Cătălin Mitulescu, Radu Muntean, Andrei Ujică, şi să participe la discuţii cu ocazia proiecţiilor. Programul este adresat în mod special tinerilor şi va fi organizat în parteneriat cu două proiecte de educaţie cinematografică: Cinema.edu şi Education à l’image.

Celelalte filme şi evenimente din festival vor fi anunţate în zilele următoare. Programul Les Films de Cannes à Bucarest va fi disponibil, în luna octombrie, pe site-ul www.filmedefestival.ro. Biletele pot fi achiziţionate începând de luni, 10 octombrie, de la casa de bilete a Cinema Studio.

Evenimentul este organizat de către compania de distribuţie Voodoo Films.

Pentru detalii suplimentare, ne puteţi contacta pe adresa [email protected] sau la 021 6664827. Ne puteţi urmări şi pe contul de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

ARTICOLE SIMILARE

Sfasietor! Ce a scris BIANCA pe o retea de socializare inainte de nunta!

Jennifer Aniston, FARA MACHIAJ. Arata foarte bine la 44 de ani!

Sandra Bullock, amenințată de un ucigaș plătit

realitatea

MADALINA GHENEA si-a pus silicoane la 16 ani?

Câinele lui David Beckham are unghii roz- FOTO

realitatea

“Si-au vandut vedeta, pe NICOLETA LUCIU!” Cine acuza

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu