Tabu
Image default
FASHION Slider

Gala Met se întoarce. Expoziție în două părți!

Muzeul Metropolitan de Artă a anunțat luni că evenimentul anual de mare putere atât pentru modă, cât și pentru celebrități – anulată anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus – va reveni fizic, mai întâi în septembrie, apoi din nou în 2022 în programul obișnuit al primei zile de luni în mai.

Galele, o versiune „mai intimă” pe 13 septembrie a acestui an și una mai mare pe 2 mai 2022, vor lansa o expoziție în două părți, un studiu al modei americane care va fi vizibil timp de aproape un an.

„In America: A Lexicon of Fashion”, care se va deschide pe 18 septembrie, va sărbători cea de-a 75-a aniversare a Institutului de costume al muzeului și „va explora un vocabular modern al modei americane”, potrivit unui comunicat al muzeului. Evenimentul va încheia Săptămâna modei din New York, unde se vor prezenta colecțiile pentru primăvara/vara 2022.

Oficialii Institutului au explicat: „Proiectele realizate de pionierii îmbrăcămintei sportive americane vor fi afișate alături de lucrări de un grup divers de designeri contemporani pentru a ilustra un accent mutant în moda americană, definit de sentimente de frică, încântare, confort, anxietate, bunăstare, singurătate, fericire, apartenență și responsabilitate, printre alte calități.”

O expoziție în două părți despre moda americană

Cea de-a doua parte, „In America: An Anthology of Fashion”, se va deschide în Met’s American Wing pe 5 mai 2022, colorând hainele expoziției cu o înțelegere mai clară a modului în care istoria țării a influențat moda sa. Ambele părți ale expoziției vor fi expuse până pe 5 septembrie 2022.

Anna Wintour, editor Vogue

MET Gala 2020 urma să celebreze expoziția „About Time” a Institutului inspirată din Orlando, de Virginia Woolf și adaptarea filmului din 1992. Directorul de creație al mărcii Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, a fost selectat pentru a găzdui evenimentul, alături de Meryl Streep, Emma Stone și Lin-Manuel Miranda. Deși evenimentul a fost amânat la nesfârșit din cauza pandemiei coronavirusului, Institutul a oferit tururi virtuale pentru iubitorii de modă și artă blocați acasă în timpul carantinei.

Moda homegrown este punctul central al viitorului blockbuster al Met’s Costume Institute, o expoziție în două părți care va fi prezentată în cursul anilor 2021 și 2022 în două zone ale Muzeului Metropolitan de Artă.

ARTICOLE SIMILARE

Trucul cu care să eviți transferul rujului pe masca de protecție

Andreea Damian

Elle Macpherson folosește cel mai ieftin truc pentru albirea dinților

Andreea Damian

Lara Stone are Parisul la picioare…

realitatea

Incanta-ti ochii cu fotografiile Cristianei Apostol – Lacustra

realitatea

Sindromul BURNOUT este recunoscut oficial ca boală, potrivit OMS

Andreea Damian

Meghan Marke și prințul Harry se întorc în Marea Britanie? O nouă înțelegere pentru Megxit

Andreea Damian

Scrie un comentariu