Home > Lifestyle > Travel > Gay Travel – Berlin

Gay Travel – Berlin

Berlinul este unul din cele mai vibrante orașe vest-europene, în care diversitatea este la ea acasă. Nu numai cele 17 milioane de turiști care vin anual la Berlin contribuie la această diversitate, dar și locuitorii orașului, cei care au știut să transforme în ultimii 30 de ani orașul într-o amplă desfășurare culturală și socială de 24 ore din 24. Una din destinațiile cele mai ieftine în topul capitalelor occidentale, Berlinul se mândrește și cu o viață gay pe măsură: din Schoenenberg în Prenzlauer Berg, trecând prin Kreuzverg și Friedrichshain, orașul oferă o mulțime de atracții gay.

 

În Berlin există totodată un Schwules Musuem (muzeu, arhivă și bibliotecă dedicate istoriei gay) și un monument care dorește să împiedice uitarea trecutului de represiune a persoanelor gay în timpul nazismului. Homomonumentul se află în Tiergarten și a fost inaugurat recent. O fereastră croită prin unul din pereții monumentului lasă privitorului posibilitatea să vadă o proiecție video cu doi bărbați care se sărută și mesajul ‘un sărut îți putea cauza probleme’, menit să sensibilizeze publicul față de destinul celor 60 000 victime gay ale Holocaustului.

 

Numărul de localuri gay și gay-friendly a crescut în mod surprinzător după 1990, actualmente aflându-se într-o poziție similară industriei de divertisment din orașe precum Amsterdam sau Barcelona. Oferind de toate pentru toți, Berlinul prezintă totuși câteva repere pe care niciun turist gay nu ar trebui să le rateze!

 

Din mulțimea de baruri nu trebuie ocolite Bangaluu (Schoenhauser A., 90), Hafen (Motzstrasse, 19), Moebel-Olfe (Reichenberger Strasse, 8) sau Stork (Kleiststrasse, 7). Majoritatea barurilor au o clientelă specializată, și mediul este foarte primitor. Pentru reduceri zilnice există cupoane pe care le puteți procura direct de la bar cu prima consumație sau în alte locații.

 

Pentru seri intense și inedite, cluburile Jaxx (Motzstrasse, 19) sau lab.oratory (Am Wriezener Bahnhof) sau discotecile BT (Danziger Strasse, 1) și SchwutZ (Mehringdamm, 61) vă așteaptă cu soluții care arată că la Berlin siguranța și respectul sunt la ele acasă. Cinematograful Xenon (Kolonnenstrasse, 96) prezintă filme gay în fiecare seară, iar saunele Apollo (Kurfuerstenstrasse, 101) și Gate Sauna (Hannah Arendt Strasse, 6) sunt destinații populare atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

 

O vizită la Berlin este un plan fantastic pentru un weekend prelungit, dar și pentru o durată mai lungă. Majoritatea hotelurilor se mândresc cu faptul de a fi gay-friendly și soluțiile de cazare sunt nenumărate, de la apartamente și moteluri, la reședințe comunitare și hoteluri.

 

 

 

 

Articole asemanatoare
O dupa-amiaza cu “cea mai fericita fata din lume-
Expo HELMUT NEWTON la Berlin, a nu se rata!
Pigozzi and the Paparazzi la Berlin

Comenteaza acest articol

Gay Travel – Berlin

by realitatea   2 min
0