Tabu
Image default
CULTURE

Gypset este cel mai curajos trend nou?

Sunt o multime de feluri in care pot fi categorisiti oamenii. Apartenenta la o generatie, o etnie, rasa sau religie sunt deja criterii acceptate de toata lumea ca general valabile. Evident, si stilul de viata te poate diferentia. De aceea Gypset este un cuvant atat de la moda astazi. Pentru ca inseamna, dupa cum ii spune si numele, un stil de viata rezultat din combinatia de gypsy cu jet set. Un high life nomad, care traieste dupa reguli proprii si prefera sa locuiasca, sa petreaca vacantele, sa creeze in locuri si in feluri pe care alti oameni le evita.

 

Julia Chaplin, autoarea cartii Gypset Style, a gasit, mai in gluma, mai in serios, cateva repere dupa care poti recunoaste un Gypset (sau dupa care iti poti da seama daca esti chiar tu un pionier al stilului). Astfel, o persoana care traieste dupa non-regulile gypset isi va petrece timpul in locuri in care este greu sa ajungi; nu va purta niciodata haine cu logo-uri vizibile; va merge in vacanta mai degraba la Montauk, Ibiza, Venice Beach decat in Easthampton, Capri sau Santa Monica; bea mai degraba aguardiente decat Cristal; ii place albumul “After the Gold Rush” al lui Neil Young; nu vrea sa iti stie numele de familie; e mai degraba pasionat de surf si snowboard decat de golf; si crede ca G5 nu este o idee prea buna.

 

Responsabila de popularizarea conceptul (pe care l-a explicat in carte) este Julia Chaplin, o jurnalista din New York care lucreaza pentru The New York Times, Elle, Vogue, Wallpaper, Interview si Conde Nast Traveler. Cartea ei vorbeste despre artistii, designerii, surferii si, in general, lumea buna care a ales aceasta varianta mai libera de a-si trai viata. Este vorba mai ales de oameni intalniti pe parcursul carierei autoarei, al caror punct comun este apartenenta la un fel de comuna culturala. Gypset inseamna, pana la urma, sa urmezi o idee: o abordare a vietii care sa permita munca freelance si sa o impace cu stilul nomad al tiganilor, combinat cu avantajele apartenentei la jet set. Stilul gypset se centreaza mai degraba pe un fel creativ de a-ti trai viata, decat pe cheltuirea banilor. Este evident ca gypset nu este o inventie recenta, numai ca, in ultima vreme, castiga amploare si bine face. Printre cei mai celebri exponenti ai miscarii se afla nume ca artisti ca Damien Hirst, Jade Jagger, Devendra Banhart, Alice Temperley, Consuelo Castiglioni sau Mathew Williamson.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

COVE s-a insurat a doua oara! FOTO de la nunta!

Unde și când puteți urmări celebra serie „Singur acasă”

Andreea Damian

Când va fi lansat al patrulea sezon al serialului The Crown

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 13 decembrie

realitatea

PASTILA DE ARTĂ ⎥ Cortina lui Picasso

Ciocîrlan

Un nou sezon “Neveste Disperate-

realitatea

Scrie un comentariu