Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Halloweenul pentru hateri: păcălește copiii cu varză de Bruxelles învelită în ciocolată

Pentru cei cărora li se pare că sunt prea multe sărbători, că sunt importate, că pur și simplu ai nevoie de prea multe resurse financiare și psihice ca să poți să treci cu mintea întreagă peste toate – avem o soluție pentru o glumă… verde.

Verde cum e Grinch-ul care a furat Crăciunul! Doar că de data aceasta vorbim despre Halloween și toată vâlva din jurul acestei zile și seri în care copiii primesc dulciuri (dacă e să respectăm tradiția) în schimbul unei sperieturi bine applicate adulților – cu ajutorul costumelor tematice. Așa că, dacă vreți să îi speriați la rândul vostru cu niște mâncare super sănătoasă și pe care probabil că de obicei o refuză – o variant prin care vă asigurați vouă o porție serioasă de râs și uimire, groază sau scârbă pe chipurile celor mici este aceasta. Îmbrăcați verzele mici de Bruxelles în ciocolată! Ce, ele nu au dreptul la un costum?

De altfel, o rețetă foarte bună și deloc scumpă cu aceste ingrediente poate fi făcută fără glumă, oricând aveți chef de o garnitură altfel pentru felul principal. Nu este rețeta aceea tipică de varză de Bruxelles, cu toate acestea, combinația complexă de arome de ardei iute cu ciocolată va face ca și cei mai mari critici culinari să se îndrăgostească de această legumă!

Varză de Bruxelles marinată în ciocolată

Ingrediente: 1/4 cană oțet balsamic, 2 linguri ulei de măsline, 1,5 cănă de verze Bruxelles tăiate în patru,1 lingură de ceapă dulce tocată, 1/4 linguriță de piper sau ardei iute măcinat, 1,5 cană supă de pui, 2 lingurițe rase de ciocolată neagră mărunțită, sare după gust.

Combinați oțetul balsamic cu uleiul de măsline și adăugați verzele de Bruxelles; marinați 10 minute. Adăugați ulei de măsline într-o tigaie fierbinte. Adăugați verzele marinate și ceapa în tigaie și lăsați-le la foc mare timp de 3 min. Adăugați piperul sau ardeiul iute și jumătate din supa de pui. De îndată ce lichidul ajunge la punctul de fierbere, stingeți focul și lăsați la foc mic (acoperit) până când varza de Bruxelles devine fragedă (aproximativ 15 min); îndepărtați apoi varza de Bruxelles. Adăugați restul de supă de pui în tigaie și reduceți lichidul la jumătate. Luați tigaia de pe foc și adăugați ciocolata, până se topește. Serviți sosul din tigaie peste varza de Bruxelles și alături de o friptură de porc sau de pui (merge cu ambele variante).

ARTICOLE SIMILARE

Smiley se pregătește să joace într-un nou film

Tabu Tabu

Agenda mai

realitatea

Mircea Solcanu: «Mi-e frică să ies pe stradă»

De ce oamenii care merg repede sunt adesea nefericiți

Andreea Damian

Shakira face reclama la iaurt

Clipe grele pentru Prințesa Urbană! Socrul ei a murit din cauza infecției cu coronavirus

Andreea Damian

Scrie un comentariu