Tabu
HEALTHSlider

„Ianuarie uscat” – de ce merită să renunți la alcool luna aceasta

Provocarea care ne încurajează să boicotăm alcoolul timp de o lună oferă beneficii reale pentru piele.

După sărbători, mulți își propun o detoxifiere. Unii au decis să preia celebra inițiativă ianuarie uscat, care constă în a petrece o lună fără a consuma o picătură de alcool. Dincolo de faptul că va compensa excesele de la sfârșitul anului, această provocare pledează pentru ideea de a renunța la obiceiurile de a consuma alcool pentru a te angaja într-o relație care poate fi mai moderată și mai sănătoasă consumului nostru pe termen lung.

Printre alte beneficii se numără pierderea în greutate, un somn mai bun sau, trebuie să recunoaștem, economisirea de bani. La fel ca recâștigarea pielii frumoase. Pentru că, după cum explică micronutriționistul Valérie Espinasse, „alcoolul solicită ficatul, care este un organ emuncțional și, prin urmare, elimină toxinele. Dacă consumăm mult din ea, activitatea hepatică este saturată și atunci pielea este cea care preia acest rol”. Rezultatul constă în coșuri, roșeață și tenul aspru. „Nicio persoană nu reacționează în același mod: unii vor vedea cum apare un coș de la prima băutură, alții nu vor avea niciodată o reacție”.

În orice caz, pentru expertul specializat în intoleranțe alimentare, această abstinență vă permite să vedeți rezultatele foarte repede. „După 10 zile, puteți vedea o îmbunătățire. Și după o lună, diferența este de nemăsurat. Mai ales că această provocare este adesea însoțită și de o dietă mai sănătoasă.” Pentru că aveți grijă să nu compensați lipsa paharului de vin sau a halbelor de bere printr-un consum mai intens de grăsimi sau zahăr. „Dacă, de exemplu, optăm pentru sucurile de fructe ca alternativă, avem grijă să consumăm produse fără aditivi sau zahăr adăugat”.

Cum pot fi păstrate beneficiile acestui efort?

„Este important să faceți un bilanț, deoarece fiecare piele este diferită. Această provocare are și avantajul de a permite tuturor să-și vadă sensibilitatea la alcool.” Specialistul recomandă apoi să facă un inventar al rezultatelor obținute și al consumului său la început pentru a stabili un obiectiv de recuperare. „Ideea este să reintroducem treptat, desigur, dar să nu cedăm din nou ispitei. Putem încerca să reducem la jumătate numărul de pahare pe săptămână oferindu-ne un răgaz de 15 zile până la trei săptămâni.

Această provocare are și avantajul de a permite tuturor să-și vadă sensibilitatea la alcool.

Valérie Espinasse,, micronutriționist

Și pentru cei care ar dori să optimizeze și mai mult aceste îmbunătățiri, micronuțrionistul recomandă cure cu rozmarin, ridiche neagră și anghinare care drenează ficatul și curăță pielea. În cele din urmă, pentru cei mai motivați, se recomandă eliminarea zahărului. Migdalele în loc de un pachet de prăjituri pentru o gustare, sau un fruct în loc de un ecler.

ARTICOLE SIMILARE

Platforme de E-commerce în 2024: Cele mai populare platforme și sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite pentru afacerea ta

Tabu Tabu

Cătălin Botezatu, contract uriaș cu statul pentru măști și combinezoane, în plină pandemie

Andreea Damian

Ce schimbare a făcut Andreea Bălan în viața ei și a ficelor ei după despărțirea de George Burcea

Tabu Tabu

Iată de ce femeile sunt mai predispuse la artrită

Andreea Damian

Beneficiile neașteptate ale frigului

Andreea Damian

Hillary Clinton se lansează în producţia de film și televiziune

Andreea Damian

Scrie un comentariu