Home > Agenda > Icon: Salma Hayek, o mexicancă la curtea regelui Hollywood

Icon: Salma Hayek, o mexicancă la curtea regelui Hollywood

Luna asta, idealul nostru în viaţă e femeia cu mustaţă. Dincolo de glumă, exotica şi voluptuoasa Salma Hayek este artista care a reuşit o ascensiune fulminantă: de la telenovelele în care a debutat şi până la statutul de divă absolută, de A-list, în Cetatea Visurilor.

E greu pentru o tânără actriţă latino-americancă să combată clişeul conform căruia actriţele hispanice au doar două tipuri de roluri rezervate la Hollywood: acelea de prostituate şi acelea de cameriste. Au aflat-o, pe rând, toate marile nume care au reuşit să se impună în adevăratul sens al cuvântului, de la emblematica divă a anilor 30, Dolores del Río şi până la Rita Moreno, prima hispanică care a fost premiată cu un Oscar, în 1962, pentru musicalul West Side Story.

Dar frumoasa Salma, născută pe 2 septembrie 1966 în orăşelul mexican Coatzacoalcos, în familia unui influent şi extrem  de bogat magnat al petrolului, a manifestat de mică o voinţă ieşită din  comun. Adorată de tatăl ei, Sami Hayek Dominguez, care a răsfăţat-o şi i-a dat o educaţie de învingătoare, Salma – al cărei nume înseamnă „siguranţă” în arabă, dat fiind că bunicul din partea mamei era venit din Liban – a reuşit să-şi depăşească dislexia, cu care a fost diagnosticată în copilărie şi să fie admisă la Relaţii Internaţionale la prestigioasa Universidad Iberoamericana din Ciudad de Mexico. Din păcate, nu asta era şcoala pe care şi-o dorea. A renunţat, spre durerea părinţilor ei, şi a dat concurs la un teatru local, unde a şi obţinut rolul prinţesei Jasmine, într-o adaptare după  Lampa lui Aladdin. Apoi, a făcut câteva reclame şi, ulterior, un rol în serialul Un nuevo amanecer. 

(Continuarea, în Tabu nr. 122, acum la toate punctele de difuzare a presei.)

Articole asemanatoare
salma hayek
Salma Hayek e divină în costum de baie și fără machiaj la 51 de ani
Janet Jackson, discurs motivant împotriva violenței domestice la Gala Billboards 2018
Cele mai sexy iconuri Tabu
Uma Thurman este noua imagine pentru Calendarul Campari 2014

Loading...

Comenteaza acest articol

Icon: Salma Hayek, o mexicancă la curtea regelui Hollywood

by   1 min
0