Tabu
Image default
CULTURE

Icon: Salma Hayek, o mexicancă la curtea regelui Hollywood

Luna asta, idealul nostru în viaţă e femeia cu mustaţă. Dincolo de glumă, exotica şi voluptuoasa Salma Hayek este artista care a reuşit o ascensiune fulminantă: de la telenovelele în care a debutat şi până la statutul de divă absolută, de A-list, în Cetatea Visurilor.

E greu pentru o tânără actriţă latino-americancă să combată clişeul conform căruia actriţele hispanice au doar două tipuri de roluri rezervate la Hollywood: acelea de prostituate şi acelea de cameriste. Au aflat-o, pe rând, toate marile nume care au reuşit să se impună în adevăratul sens al cuvântului, de la emblematica divă a anilor 30, Dolores del Río şi până la Rita Moreno, prima hispanică care a fost premiată cu un Oscar, în 1962, pentru musicalul West Side Story.

Dar frumoasa Salma, născută pe 2 septembrie 1966 în orăşelul mexican Coatzacoalcos, în familia unui influent şi extrem  de bogat magnat al petrolului, a manifestat de mică o voinţă ieşită din  comun. Adorată de tatăl ei, Sami Hayek Dominguez, care a răsfăţat-o şi i-a dat o educaţie de învingătoare, Salma – al cărei nume înseamnă „siguranţă” în arabă, dat fiind că bunicul din partea mamei era venit din Liban – a reuşit să-şi depăşească dislexia, cu care a fost diagnosticată în copilărie şi să fie admisă la Relaţii Internaţionale la prestigioasa Universidad Iberoamericana din Ciudad de Mexico. Din păcate, nu asta era şcoala pe care şi-o dorea. A renunţat, spre durerea părinţilor ei, şi a dat concurs la un teatru local, unde a şi obţinut rolul prinţesei Jasmine, într-o adaptare după  Lampa lui Aladdin. Apoi, a făcut câteva reclame şi, ulterior, un rol în serialul Un nuevo amanecer. 

(Continuarea, în Tabu nr. 122, acum la toate punctele de difuzare a presei.)

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie sugerează că ar cam vrea să intre în politică

realitatea

Povestea tristă a celui mai inteligent om care a trăit vreodată. Motivul pentru care nu este atât de cunoscut

Andreea Damian

Noi branduri la Royal Caro

realitatea

Acces direct… la muzică | Premieră pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”

Andreea Damian

Vedete nascute pe 17 august!

realitatea

Fiica lui Steven Spielberg, starletă în filme pentru adulți, a fost arestată

Andreea Damian

Scrie un comentariu