Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Idei de călătorie. Cu trenul prin Europa

În această vară, traversăm Europa cu trenul! Călătoria cu trenul poate fi o experiență frumoasă și de neuitat, dacă nu iubești neapărat confortul și rapiditatea mijloacelor de transport. Adesea, alegi trenul pentru că iubești oamenii, poveștile lor, dar și peisajele naturale.

în 2021, trenul e în pas cu tehnologia. Călătorim şi stăm permanent conectaţi! Se spune chiar că în tren nu mai e loc pentru poveşti. Însă ne facem mai mult timp să contemplăm la viitor, privind peisajele spectaculoase pe care ni le oferă călătoriile cu cele mai populare trenuri din Europa.

În acest articol descoperiți cele mai populare rute europene cu trenul, ocazie cu care veți avea ocazia să (re)vedeți frumusețile naturii.

O călătorie încărcată de farmec

De la Paris la Veneția, pe ruta lui Orient Express. Făcut celebru de Agatha Christie, acest tren de lux care a legat Parisul de Constantinopol în patru zile este, fără îndoială, cel mai legendar din Europa! Astăzi, puteți lua trenul Venice Simplon-Orient-Express, de exemplu, pentru o excursie de o noapte între Paris și Veneția. Veți avea ocazia să luați o cină gourmet, să fiți cazați într-o cabină de lux și să fi se ofere servicii de lux: o excursie de neuitat, plină de farmecul anilor ’20.

O călătorie costă în jur de 4.000 € de persoană, într-o cabină dublă, cină cu 4 feluri, mic dejun în cabină, prânz cu trei feluri și gustare.

O călătorie plină de aventuri în Scandinavia

Norvegia, Suedia, Danemarca: la începutul verii, cele trei țări scandinave sunt scăldate în lumină. Cu rețelele lor feroviare extrem de dezvoltate, acestea oferă infrastrucutura ideală pentru o călătorie itinerantă cu trenul. De la muzeele din Oslo la palatul regal din Stockholm, de la insulele Göteborg la portul Bergen: iată câte simboluri ale vieții scandinave scăldate de soare puteți vedea.

O călătorie durează cel puțin 15 zile.

Cu trenul în Alpii Elvețieni

Trenurile șerpuiesc între ghețari, chei și lacuri montane. În fiecare etapă, vă puteți opri câteva zile sau câteva ore, pentru a vă plimba prin pășunile montane. Glacier Express (care leagă Zermatt de St. Moritz) și Bernina Express (care leagă Coira de Tirano, Italia) sunt cele mai renumite trenuri turistice din Alpi și oferă peisaje spectaculoase.

O călătorie cu Bernina Express de la Coira la Tirano costă 57 € de persoană, iar una cu Glacier Express între Zermatt și Saint-Moritz costă 137 € de persoană. Tarifele sunt calculate pentru clasa a doua.

ARTICOLE SIMILARE

Michael Buble a reacționat după ce presa a scris că renunță definitiv la muzică

Andreea Damian

În sfârșit, s-au deșteptat și creatorii de modă și au decis că cei care poartă blană naturală n-au stil

realitatea

Cel mai frumos șpagat între două mașini aflate în mișcare. VIDEO

Andreea Damian

Corina Caragea în BIKINI!

Elizabeth Hurley își pune fiul de 15 ani s-o fotografieze în bikini

Andreea Damian

Prințul Harry i-a fost necredincios lui Meghan Markle?

Andreea Damian

Scrie un comentariu