Tabu
LIFESTYLESlider

Idei de călătorie. Cu trenul prin Europa

În această vară, traversăm Europa cu trenul! Călătoria cu trenul poate fi o experiență frumoasă și de neuitat, dacă nu iubești neapărat confortul și rapiditatea mijloacelor de transport. Adesea, alegi trenul pentru că iubești oamenii, poveștile lor, dar și peisajele naturale.

în 2021, trenul e în pas cu tehnologia. Călătorim şi stăm permanent conectaţi! Se spune chiar că în tren nu mai e loc pentru poveşti. Însă ne facem mai mult timp să contemplăm la viitor, privind peisajele spectaculoase pe care ni le oferă călătoriile cu cele mai populare trenuri din Europa.

În acest articol descoperiți cele mai populare rute europene cu trenul, ocazie cu care veți avea ocazia să (re)vedeți frumusețile naturii.

O călătorie încărcată de farmec

De la Paris la Veneția, pe ruta lui Orient Express. Făcut celebru de Agatha Christie, acest tren de lux care a legat Parisul de Constantinopol în patru zile este, fără îndoială, cel mai legendar din Europa! Astăzi, puteți lua trenul Venice Simplon-Orient-Express, de exemplu, pentru o excursie de o noapte între Paris și Veneția. Veți avea ocazia să luați o cină gourmet, să fiți cazați într-o cabină de lux și să fi se ofere servicii de lux: o excursie de neuitat, plină de farmecul anilor ’20.

O călătorie costă în jur de 4.000 € de persoană, într-o cabină dublă, cină cu 4 feluri, mic dejun în cabină, prânz cu trei feluri și gustare.

O călătorie plină de aventuri în Scandinavia

Norvegia, Suedia, Danemarca: la începutul verii, cele trei țări scandinave sunt scăldate în lumină. Cu rețelele lor feroviare extrem de dezvoltate, acestea oferă infrastrucutura ideală pentru o călătorie itinerantă cu trenul. De la muzeele din Oslo la palatul regal din Stockholm, de la insulele Göteborg la portul Bergen: iată câte simboluri ale vieții scandinave scăldate de soare puteți vedea.

O călătorie durează cel puțin 15 zile.

Cu trenul în Alpii Elvețieni

Trenurile șerpuiesc între ghețari, chei și lacuri montane. În fiecare etapă, vă puteți opri câteva zile sau câteva ore, pentru a vă plimba prin pășunile montane. Glacier Express (care leagă Zermatt de St. Moritz) și Bernina Express (care leagă Coira de Tirano, Italia) sunt cele mai renumite trenuri turistice din Alpi și oferă peisaje spectaculoase.

O călătorie cu Bernina Express de la Coira la Tirano costă 57 € de persoană, iar una cu Glacier Express între Zermatt și Saint-Moritz costă 137 € de persoană. Tarifele sunt calculate pentru clasa a doua.

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Rădulescu se pregătește să revină în țară. Motivul incredibil!

Tabu Tabu

Anca Sigartău, transformare radicală pentru rolul ei din serialul „Lia – Soția soțului meu”. Are părul albastru

Andreea Damian

Anamaria Prodan și-a deschis o nouă afacere. Despre ce este vorba – VIDEO

Andreea Damian

Ce riscă Meghan Markle dacă va naște acasă

Andreea Damian

Androginul Andrej Pejic va juca rolul unui domnitor român intr-un serial! Vezi despre cine e vorba

Azi e o vedeta cunoscuta, dar uite cum arata la 20 de ani!

Scrie un comentariu